x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Locuri MISTERIOASE din România. Pâlnia din Lacul Vida - UNICĂ în lume

Locuri MISTERIOASE din România. Pâlnia din Lacul Vida - UNICĂ în lume

22 Iun 2016   •   09:37
Locuri MISTERIOASE din România. Pâlnia din Lacul Vida - UNICĂ în lume

Frumusețea naturii și ingeniozitatea omului. Ce se întâmplă acolo unde ele își dau mâna, în chip benefic? Apare... minunea! Un astfel de loc, de o frumusețe uluitoare, se află undeva în partea de apus a țării. Acolo e un colț din România misterioasă. Iar dacă nu ai auzit până acum de Lacul Vida, din județul Bihor, nu e neapărat vina ta, ci a autorităților locale care nu reușesc să promoveze un loc incredibil, unic în lume, o adevărată minune a naturii. 

Barajul de pe Valea Videi, turcoazul incredbil al apei, pădurea deasă, dar şi sutele de peşteri neexplorate încă, toate conturează un loc de poveste. Însă centrul atracției rămâne spectaculoasa "pâlnie", vârtejul din mijlocul lacului Vida.

Deversorul, unic în lume, este un sistem de captare gândit să preia apa lacului format prin baraj și să o trimita în aval prin câteva conducte uriașe.

Imagini fascinante ale "pâlniei" s-au viralizat în ultimele zile pe internet, iar asta nu datorită unui avânt al autorităților care ar încerca să aducă turiști în zonă, ci datorită unor voluntari care vor să promoveze acest colț de rai cu ajutorul rețelelor de socializare.

Urmărește un VIDEO impresionant care prezintă frumusețea pâlniei de la Lacul VIda și împrejurimile fascinante ale acestuia. N-o să-ți vină să crezi ce frumoasă e România misterioasă.

×