x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Locuri unice în România: Pădurea de Piatră din Grădina Zmeilor

Locuri unice în România: Pădurea de Piatră din Grădina Zmeilor

28 Iul 2014   •   13:58
Locuri unice în România: Pădurea de Piatră din Grădina Zmeilor

În judeţul Sălaj, la doar 10 km de Jibou, se află un loc mirific, de o frumuseţe deosebită, rezervaţia naturală geologică Grădina Zmeilor.

Această Pădure de Piatră din Munţii Meseş se găseşte pe teritoriul comunei Bălan, iar în satul Gâlgăul Almaşului există un indicator spre Grădina Zmeilor, care se află la o distanţă de aproximativ un kilometru.

Citeşte şi Ţara morilor de apă, locul unde istoria e neschimbată de 200 de ani

Pădurea de Piatră din Gâlgăul Almașului, prea puţin cunoscută la nivel naţional, este considerată de specialişti un loc unic în Europa, deoarece în întreaga lume există doar trei astfel de locuri, numite "fund de mare cu roci vulcanice".

Vezi şi Peştera lui Zamolxes şi Dracula, sanctuarul mirific al Apusenilor

La o simplă privire stâncile arată ca nişte "Meteore" şi chiar dacă nu sunt de mărimea celor din Grecia, cele din Sălaj sunt de o frumuseţe răpitoare. Practic, nicio stâncă nu seamănă cu alta, fiecare are o altă formă, înălţime şi dimensiuni, iar această varietate stimulează imaginaţia vizitatorului. Poţi descoperi astfel un turn, o ciupercă sau poate chiar un animal mitologic. Localnicii numesc acest loc Fata Cătanei, iar legenda spune că a fost cândva o fată îndrăgostită de un soldat (cătană) şi fiindcă mama sa vitregă nu era de acord cu relaţia lor, a transformat-o într-o stană de piatră. De altfel, până la alunecările de teren din anul 1971, una dintre aceste stânci avea forma unei fete cu părul lung, cu un ulcior în mână şi o doniţă în spate.

Mai multe detalii şi o GALERIE FOTO uimitoare cu Pădurea de Piatră pe RomâniaTV.net.

×