x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Mykonos Town, oraşul în formă de amfiteatru

Mykonos Town, oraşul în formă de amfiteatru

19 Apr 2013   •   12:29
Mykonos Town, oraşul în formă de amfiteatru

Mykonos, orasul cosmopolit, are ceva de oferit pentru fiecare: petreceri pe plaja, cafenele primitoare, de unde poti admira apusul soarelui, restaurante epicuriene la tot pasul, dar si golfulete linistite.

Capitala insulei Mykonos este Mykonos Town, dar localnicii, pentru a evita confuziile, i-au spus Chora, care in limba greaca inseamna oras. Daca ai ca destinatie de vacanta un sejur in insula Mykonos, rezerva cel putin o zi pentru o plimbare prin Chora, frumosul oras construit sub forma de amfiteatru.

Lasa harta deoparte si fa o plimbare pe unde te poarta pasii prin labirintul de strazi inguste, pietruite, bucura-ti ochii cu cladirile ca niste cuburi de zahar, cu  zidurile imbracate cu flori bougainvillea in nunate diferite de roz. 

Una dintre constructiile emblematice ale orasului este Panagia Paraportiani, un exemplu deosebit de arhitectura cicladica. Nu ignora nici vechile mori de vant, adevarate ambleme ale orasului.

Daca tot ai ajuns in port, opreste-te la Mica Venetie, un loc potrivit pentru un pahar de vin la vremea cand soarele apune intr-un spectacol fascinant.

Fa cunostinta cu Petros, mascota insulei. Cam galagios, dar prietenos, pelicanul nu refuza niciodata o tratatie cu peste!

Daca mai ai timp de vizitat, muzeul local de arheologie, situat intre port si oras, te asteapta ce colectia de sculpturi, vase si figurine din insulele Delos si Rhenia. In centrul orasului este Muzeul Marinei si un interesant Muzeul de Arta Populara.

Seara, orasul devine parca neincapator, strazile inguste se umplu de oameni si se da startul la petreceri. Restaurantele isi asteapta oaspetii, pentru ca aici cina se ia tarziu. Belvedere Club este renumit pentru preparatele traditionale. Incearca saganaki (branza greceasca rumenita pe gratar) si spanakopita, celebra placinta cu spanac.

Oferta sejur Mykonos
Hotel Royal Myconian Resort & Villas 5* - de la 623 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu mic dejun, asistenta turistica. Christian Tour, www.christiantour.ro, tel. 021.211.11.39

×
Subiecte în articol: oferta sejur Mykonos