x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii New York Times publică jurnalul de vacanţă al unei familii americane în România

New York Times publică jurnalul de vacanţă al unei familii americane în România

25 Aug 2017   •   14:21
New York Times publică jurnalul de vacanţă al unei familii americane în România

Prestigioasa publicaţie New York Times promovează turismul românesc, publicând joi, în pagina sa de "Travel", însemnările de călătorie ale jurnalistei Dionne Searcey, şefa biroului pentru Africa Occidentală al publicaţiei newyorkeze, care a vizitat România alături de soţ şi de cei trei copii şi susţine că a fost "vacanţa vieţii". 

Familia de americani a stat două zile la Bucureşti în cursul toamnei trecute, apoi a petrecut câteva zile la munte şi în Transilvania. Conform jurnalului acestei vacanţe, au preferat România altor destinaţii turistice mai vizibile din Europa pentru că au dorit să se abată puţin de la "calea bătută" a turismului în marile oraşe europene, preferând să-şi petreacă mai mult timp în natură. 

Principalul argument în favoarea alegerii României drept destinaţie de vacanţă a fost preţul foarte mic al serviciilor turistice "un chilipir prin comparaţie cu alte ţări europene". În schimbul acestui preţ mic, cuplul de americani şi cei trei copii ai lor au descoperit o ţară de un sincretism uluitor, "cu străzi cu un aer britanic, pavate cu piatră cubică, vechi castele care rivalizează oricând cu cele mai vizitate fortăreţe medievale de pe Valea Loirei, din Franţa", şi totul într-un decor natural maiestuos, încadrat de Carpaţii cu piscurile acoperite de zăpadă, cu nimic mai prejos decât, spre exemplu, mult mai fotografiaţii Alpi elveţieni. 

Planul lor de vacanţă a inclus, pe lângă scurtul "city break" la Bucureşti, şi o călătorie la munte pentru drumeţii, vizitarea celebrelor castele Peleş şi Bran, dar şi o aventură într-o rezervaţie naturală pentru a vedea urşi. 

Pagina de "Travel" a publicaţiei "New York Times" deschide poarta spre experienţe de călătorie inedite, oferă sfaturi practice pentru diferite destinaţii, fotografii ale punctelor de atracţie turistică şi ştiri de călătorie de pe întreg cuprinsul globului.AGERPRES

×