x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Operaţiune încheiată cu succes: au fost refăcute marcajele a 300 de trasee turistice montane

Operaţiune încheiată cu succes: au fost refăcute marcajele a 300 de trasee turistice montane

02 Aug 2017   •   16:01
Operaţiune încheiată cu succes: au fost refăcute marcajele a 300 de trasee turistice montane

Iubitorii drumeţiilor montane au parte de veşti bune. Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România a încheiat, la finalul lunii trecute, refacerea marcajelor a peste 300 de trasee turistice montane, dar şi renovarea a 25 de baze şi posturi Salvamont și a zece refugii. Pentru acestă acţiune de succes, salvamontiştii au folosit peste 5 tone de vopseluri, emailuri și lacuri pentru lemn, donate de Policolor.

"Din aprilie și până în iulie, când am intrat în plin sezon turistic, aproape toți cei 800 de salvamontiști din structurile noastre au fost implicați în acțiunile de refacere a marcajelor traseelor turistice și renovare a bazelor, posturilor şi refugiilormontane. Vom continua lucrările de întreținere a traseelor turistice până la toamnă, pentru a le facilita turiștilor și iubitorilor de sporturi montane practicarea în deplină siguranță în natură a activităților preferate”, a declarat Sabin Cornoiu, președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România și ambasador al campaniei „Culorile României”.

Peste 5.000 de kg de emailuri pentru 21 de județe cu activitate Salvamont

Cele peste 5.000 de kg de vopseluri, emailuri și lac pentru lemn, în valoare de 56.600 lei, au ajuns în 21 din cele 24 de județe din România care au activitate Salvamont, materialele fiind distribuite către 30 de unități de salvare montană. Au fost vopsiți aproximativ 1.000 de stâlpi de marcaj, au fost renovate 25 de baze, posturi și refugii Salvamont și, de asemenea, au fost reamenajate zonele de chei și canioane din Canionul Oltețului, din Munții Parâng, Cheile Corcoaia, din Munții Mehedinți, canionul Valea lui Stan, din Argeș și Vadul Crișului, din Bihor.

"Când vorbim despre responsabilitate socială, în domeniul de activitate al salvatorilor montani apare o gravitate suplimentară a cuvântului responsabilitate. Marcarea traseelor și refacerea lor salvează vieți. Niciun alt obiectiv nu poate fi pe primul loc într-un proiect adresat comunității”, a declarat Camelia Dragomirescu, director de marketing Policolor.

×
Subiecte în articol: trasee turistice montane