x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Orient Express și alte trenuri speciale de vânturat lumea. Aștepți luni întregi ca să poți pleca la drum cu ele

Orient Express și alte trenuri speciale de vânturat lumea. Aștepți luni întregi ca să poți pleca la drum cu ele

25 Apr 2017   •   09:58

Trenul Orient Express nu este singurul care are un orar neobișnuit. Astfel de trenuri au un traseu aparte, servicii deosebite și un preț pe măsură. Dar...

Ca să te plimbi cu unele trenuri nu este chiar atât de simplu. Biletele de călătorie la acestea sunt extraordinar de scumpe comparativ cu alte trenuri, dar rezonabile dacă este vorba de cea mai memorabilă aventură a vieţii.

De asemenea, iubitorii de aventuri sunt nevoiţi să aştepte cu lunile că să prindă un loc în aceste trenuri, o parte din ele circulând doar o singură dată pe an.

1. ORIENT EXPRESS

Acest tren a devenit o sursă de inspirație și locul acţiunilor din romanele lui Graham Greene, Sidney Sheldon, Ian Fleming și Veronica Henry. Iar majoritatea oamenilor îl cunosc datorită romanului „Crima din Orient Express” de Agatha Christie.

Se spune că un incident similar a avut loc în anul 1929, atunci când trenul a fost prins într-o furtună de zăpadă. Orient Express a început să circule în anul 1883 între Istanbul şi Paris. Acesta este primul traseu feroviar care uneşte Occidentul de Orient.

Băutura care are grijă de imunitate și de siluetă. Află rețeta!
5 sfaturi pentru o alimentație sănătoasă  
De ce e bine să elimini carnea din dietă! Beneficiile pe termen lung ale dietei vegetariene

Iar Orient Express este primul tren în care în fiecare compartiment a apărut o încăpere cu apă caldă și rece. La bordul trenului Orient Express este interzisă purtarea bluejeans-ilor, iar luarea cinei în vagonul restaurant necesită un cod vestimentar strict: rochii de seară, smokinguri şi papioane.

Din anul 1977, când trenul a fost scos de pe şine, vagoanele acestuia au fost cumpărate de James Sherwood, care a plătit alte 16 milioane de dolari pentru a reconstrui şi a repune în circulaţie 35 de noi vagoane în întreaga Europă.

Trasee recomandate: Londra-Veneţia, Veneţia-Paris, Bruxelles-Veneţia, Istanbul-Bucureşti-Budapesta-Veneţia

Preţul unui bilet porneşte de la 929 de lire sterline

2. EASTERN & ORIENTAL EXPRESS

.......................

CItește mai departe AICI

×