x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Peste un sfert dintre românii care vor pleca anul viitor la mare își cumpără sejururile în octombrie şi noiembrie

Peste un sfert dintre românii care vor pleca anul viitor la mare își cumpără sejururile în octombrie şi noiembrie

11 Oct 2017   •   15:58
Peste un sfert dintre românii care vor pleca anul viitor la mare își cumpără sejururile în octombrie şi noiembrie

Mai mult de 25% dintre românii care vor pleca vara viitoare în vacanţe într-o destinaţie de litoral din străinătate îşi cumpără sejururile încă din această toamnă, pentru a beneficia de reducerile de până la 45%, conform unei analize realizată de un tour-operator, remisă miercuri AGERPRES. 

Dacă în urmă cu cinci ani doar 3-5% dintre turiştii care plecau vara la mare îşi cumpărau vacanţele încă din toamna anului 2016, numărul acestora creşte constant de la an la an. Românii au înţeles că doar achiziţionând cât mai din timp pachetele turistice pot beneficia de reduceri substanţiale şi, în plus, pot alege primii hotelurile preferate. 

În acest sens, campania "First Minute" pune la dispoziţia turiştilor vacanţe cu reduceri de până la 45% în staţiuni din Grecia, Turcia şi Egipt, unele dintre ţările preferate de români pentru petrecerea concediului de vară. Astfel, aceştia îşi pot planifica deja vacanţa în staţiunile greceşti Creta, Corfu, Lefkada, Zakynthos, Thassos şi Halkidiki, în Antalya (Turcia), precum şi în staţiunea egipteană Hurghada, care revine în preferinţele turiştilor români. 

În general, pachetele turistice puse în vânzare includ şapte nopţi de cazare, masă şi transport (avion/autocar/maşina proprie). Conform analizei Christian Tour, cele mai mari economii le fac turiştii care aleg să fie propriii şoferi în vacanţă. Astfel, cei care pornesc la drum cu maşina personală se pot îndrepta spre Zakynthos, unde un sejur cu cazare la un hotel de tip studio, fără mic dejun, costă doar 39 de euro de persoană. Turiştii mai pretenţioşi se pot orienta spre hotelurile de patru stele din Corfu, unde, pentru şapte nopţi de cazare cu demipensiune şi transport cu avionul trebuie să plătească de la 378 de euro de persoană (fără taxe). 

'În vara anului 2017, multe hoteluri din Grecia şi Spania au avut grad de ocupare de 100%, iar românii care au aşteptat ofertele last minute pentru a merge în vacanţă nu au mai găsit locuri libere în unităţile de cazare dorite. Camerele în hotelurile bune sunt rezervate cu câteva luni bune înainte. De exemplu, turiştii germani obişnuiesc să îşi cumpere vacanţa de vară până la sfârşitul lunii ianuarie', a declarat Marius Pandel, directorul general al tour-operatorului. 

Pentru a beneficia de reducerile din programul First Minute, turiştii trebuie să achite un avans de 25 de euro din preţul total al vacanţei, urmat de plata în rate a pachetului turistic. 

Campania "First Minute" se desfăşoară în perioada octombrie - noiembrie, iar ofertele sunt disponibile inclusiv la Târgul de Turism al României, ediţia de toamnă, care se va desfăşura în perioada 16 - 19 noiembrie 2017, la Centrul Expoziţional Romexpo. 

×
Subiecte în articol: sejururi