x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Plaje încântătoare în Costa Dorada

Plaje încântătoare în Costa Dorada

14 Iun 2013   •   13:52
Plaje încântătoare în Costa Dorada

Costa Dorada, “Coasta de Aur” a Spaniei, este formată din aproximativ 60 de plaje de toate tipurile: cu nisip fin și ape de mică adâncime în Salou și La Pineda, cu stânci și pietre la Torredembarra sau cu mici golfuri la Mont-Roig del Camp și Miami Platja. Distracțiile puse la dispoziția turiștilor și calitatea serviciilor o fac destinația ideală pentru vacanțele din Spania.

Costa Dorada se află în partea de nord-est a Peninsulei Iberice, fiind renumită pentru plajele cu nisip galben-auriu, vestigiile din epocile antică și medievală, precum și prin cunoscutele coride sau lupte de tauri, foarte apreciate de localnici. Multe dintre plajele sale mirifice au fost premiate cu Steagul Albastru pentru calitatea apei și a serviciilor oferite.

Salou este cea mai apreciată stațiune din Costa Dorada, fiind denumită și “plaja Europei”. De-a lungul întinsului său litoral, plajele alternează cu golfuri cu nisip fin, care se bucură de o climă caldă și îți oferă o multitudine de posibilități de petrecere a timpului liber. Reperul simbol al stațiunii este promenada cu palmieri, iar marea atracție este, fără îndoială, parcul de distracții Port Aventura. În Salou vei găsi hoteluri moderne, multe baruri, terase și restaurante. Viața de noapte este foarte activă, cu numeroase pub-uri, cluburi și discoteci.

La Pineda este o stațiune mult mai liniștită și este recomandată în special familiilor. Pe lângă plajele cu nisip fin și intrare lină în mare, atracția principală a stațiunii o reprezintă parcul acvatic Aquapolis, cu o gamă variată de atracții pentru copii. Vei putea admira aici promenada cu palmieri (una dintre cele mai lungi promenade din Catalonia, de 2,5 km) și sculptura din metal ce înfățișează niște pini, numită Pines de Mariscal.

Cea mai sudică stațiune este Cambrils, cu atmosferă tipic spaniolă. Te vor încânta aici străzile înguste, pietruite, clădirile vechi cât și renumitele restaurante unde găsești tapas. Stilul tradițional mediteranean este foarte prezent în Cambrils, stațiunea păstrând și astăzi șarmul satului mic de pescari. Plaja din Cambrils a fost premiata cu Steagul Albastru, garanția europeană pentru calitatea plajelor.

Dintre stațiunile din Costa Dorada, Sitges este situată cel mai aproape de Barcelona și se distinge prin eleganța și atmosfera exclusivistă. Aici poți practica sporturi nautice sau golf. Bucătăria locală transformă fructele de mare în adevărate delicatese.

Cu nisipul ei galben-auriu și apa mării de un albastru-intens, singuratica, dar minunata plajă cu nisip Cap Roig din Catalonia te va încânta cu siguranță, dacă ești genul care evită zonele aglomerate. Aici poți sta liniștit la plajă și te poți relaxa admirând marea în voie. În apropiere există și câteva locații ideale pentru scufundări.

Oferta sejur Costa Dorada
Hotel Playa Margarita 3* - de la 422 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistență turistică. Europa Travel, www.europatravel.ro

×
Subiecte în articol: oferta sejur Costa Dorada