x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii PONTURI. Sfaturi pentru călătorii exotice

PONTURI. Sfaturi pentru călătorii exotice

24 Mai 2016   •   12:34
PONTURI. Sfaturi pentru călătorii exotice
Sursa foto: Jupiterimages/www.jupiterimages.com

Dacă plănuiți să mergeți în vacanță intr-o țară exotică, este bine să discutați cu medicul dumneavoastră cu cel puțin şase săptămâni înainte să plecați, pentru a avea timp să vă faceți eventualele vaccinari, sau să vă procurați medicamentele și să vă faceți asigurare medicală. În funcție de regiunea în care mergeți, medicul va poate face anumite recomandări, deoarece sunt zone cu probleme medicale.

De exemplu, în multe regiuni din Africa încă mai exista malarie, febră tifoidă, iar în țările asiatice izbucnesc periodic focare de holeră. Este indicat ca înainte să începeți să împachetați, să vă interesați și la ambasada țării pe care o veți vizita în legatură cu existența unor eventuale avertizari speciale.


Este, de asemenea, foarte util ca înainte să ieșiți din țară să aveți la dumeavoastră adresa ambasadei sau consulatului României din țara de destinație deoarece în cazul în care apar probleme neașteptate, personalul insituției vă poate sfătui cel mai bine în legatură cu ce trebuie făcut.

×