x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii PONTURI/SFATURI. Tehnici de supraviețuire în natură

PONTURI/SFATURI. Tehnici de supraviețuire în natură

de Luciana Cocoș    |    03 Sep 2015   •   16:36
PONTURI/SFATURI. Tehnici de supraviețuire în natură

Taberele tematice, în care grupuri și familii deprind și aplică metode folosite de străbuni, sunt la mare cautare în ultimii ani. Însă dacă nu ați reușit să mergeți într-o astfel de tabără, iată câteva sfaturi pentru cum v-ați putea adapta mai ușor vieții în lipsa tehnologiei. Există 6 tehnici de bază: atitudine, adăpost, apă, aprinderea focului, alimente, ajutor. Presupunând că ați plecat la drum cu atitudine pozitivă, primul lucru de care ar trebui să vă ocupați este adăpostul. Acesta trebuie să fie departe de locuri periculoase, izolat de apă și de vânt.

Apa este un element important in planul de supraviețuire. Este indicat să aveți mereu la indemana niste pastile de purificare a apei sau să fierbeți apa de băut.

Aprinderea focului se poate face destul de ușor dacă aveți la îndemână niște vată imbibată în ceară sau vaselinaă, chibrituri uscate și nitte unelte de bază pentru cioplit lemne. Un cuțit de supravietuire cu amnar ascuns în mîner este unealta de care nu trebuie să vă despărțiți oricând plecați în natură.

Alimentele uscate și bogate în calorii nu trebuie să lipseasca din rucsac. Nu consumați decât plantele de care sunteți absolut siguri că nu conțin elemente toxice.

Vânați animale mici sau pescuiți daca aveți unelte. În cazul în care aveți nevoie de ajutor, lansați semnale cu fum, plasate strategic pentru a fi vizibile sau semnale cu oglinzi. Antrenamentul pentru supraviețuire se poate face zi de zi pentru dezvoltarea unor abilități utile în caz de nevoie.
 

×