x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii "Porţile" bucureştene ale timpului. Harta tunelurilor secrete de sub capitală

"Porţile" bucureştene ale timpului. Harta tunelurilor secrete de sub capitală

28 Feb 2019   •   08:37

Legende potrivit cărora Bucureştiul ar ascunde o reţea uluitoare de tuneluri, au tot circulat în ultima vreme.

Deşi pe vremea lui Ceauşescu, acest subiect era unul tabu, iar informaţiile ce trimiteau în această direcţie erau strict secrete, nici astăzi lucrurile nu sunt foarte elocvente.

În ciuda misterului care a învăluit dintotdeuna această reţea de tuneluri subterane, cercetările documentare şi de teren atestă existenţa acestor porţi subterane ale timpului.

Obsedat de siguranţă, Ceauşescu a folosit militarii pentru a construi mai multe tuneluri şi adăposturi antiatomice. La Piaţa Revoluţiei exista o reţea de catacombe prin care poţi circula cu barca. Culoarele sunt betonate şi prin ele curge un râu subteran cu un debit de 1.5 metri cubi pe secundă.

Arhitectul dictatorului, Camil Roguski, a confirmat planul acestuia de a construi un sistem de urgenţă pe unde să poţi circula cu metroul, maşina sau chiar şi cu barca pneumatică.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

"Labirintul subteran vechi al oraşului pare neînsemnat pe lăngă cel construit din ordinul lui Ceauşescu. Datele mi-au parvenit de la militarii care au intrat în subteranele fostului Comitet Central, actualul Senat la României, respectiv de la maiorul Gheorghe Grigoraş şi căpitanul Nicolae Grigoraş, de la unitatea specială de lupta antiteroristă. Ei au intrat în aceste catacombe.........

Citește mai mult despre CATACOMBELE BUCUREȘTIULUI

×