x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Pub crawl, excursii prin barurile din București

Pub crawl, excursii prin barurile din București

06 Mai 2016   •   09:35
Pub crawl, excursii prin barurile din București

Cum Bucureștiul este recunoscut peste hotare în special pentru distracțiile care se încing în cluburile și puburile de aici, a apărut astfel un nou tip de servicii (și de afacere) care să se plieze exact pe această nevoie a turiștilor: pub crawl.

Concret, pub crawl presupune ca un grup de turiști însoțiți de un ghid local să viziteze cât mai multe pub-uri într-o singură seară și să bea în fiecare loc câte o băutură. De regulă, se vizitează patru pub-uri, apoi turiștii se întorc în cel care le-a plăcut cel mai mult sau aleg mai departe un club.

Servicii pentru toate buzunarele

Din punctul de vedere al organi-zatorilor de pub crawl-uri, turiștii se împart în două categorii: backpac-keri, adică cei care se plimbă cu rucsacul în spate, se cazează la hosteluri și au buget restrâns, și cei care aleg hotelurile și preferă locurile mai scumpe. Există, totuși, oferte de servicii pentru fiecare buzunar, în cazul de față. Organizatorii despre care vorbim au parteneriate cu pub-urile din Centrul Vechi care eu prețuri medii, iar clienții lor sunt cei care stau în hosteluri. „Alegem pub-urile unde îi ducem în funcție de opțiunile de cazare ale turiștilor. Dacă sunt numai din hosteluri, îi ducem în cele în care e mai multă muzică, dacă sunt de prin hoteluri trebuie să îi ducem în locuri puțin mai scumpe”, a explicat pentru Turism Club Alex Bălan, de la Pub Crawl Bucharest. Trebuie să existe cel puțin zece persoane înscrise pentru ca turul să aibă loc, însă nu este un număr maxim de turiști care pot participa. Dacă sunt prea mulți, vor fi însoțiți de doi ghizi sau vor fi împărțiți în două grupuri. Prețul este de 9 euro. Turiștii care vin în București pentru distracții pot găsi și ceva care să se plieze mai bine pe stilul lor. „Ei ne spun ce fel de muzică vor să asculte, ce vor să bea, dacă vor Centrul Vechi sau un loc cunoscut mai mult de localnici, iar noi le găsim locurile care se potrivesc cerințelor lor. Îi luăm de la hotel, îi ducem înapoi la hotel, iar un ghid stă cu ei toată noaptea”, a spus Florin Mitrică, de la Party On. În acest caz, pub crawl-ul înseamnă trei baruri, iar la final un club, unde se încinge de-a binelea distracția. Turu-rile au loc oricând, chiar și în timpul săptămânii, iar prețurile pornesc de la 15 euro de persoană.

Vin turiști din toată lumea

Un top al turiștilor care participă la pub crawl așază Marea Britanie pe primul loc, pe locul al doilea urmează Israel, apoi Germania. Bucureștiul este vizitat pentru distracții și de francezi, americani, spanioli, elvețieni, dar și de norvegieni sau suedezi.

Impresii, direct de pe Trip Advisor:

„Am avut o vacanță de trei zile în București. Am participat la un pub crawl în prima noapte și, atât cât îmi amintesc, a fost super tare!” - Jamie, Marea Britanie. „Am cântat un cântec la karaoke și am văzut un filmuleț cu mine dansând. Eu nu cânt și nu dansez de obicei. M-ați păcălit” - Felix Oliver, Ungaria. „A fost o seară senzațională cu oamenii de la hostel și cu localnicii. Unele dintre baruri sunt foarte faine, unul dintre ele n-a fost chiar cel mai bun, dar berea a costat mai puțin de 1 euro, așa că și-a primit ok-ul și el” - Melissa, Italia.

×
Subiecte în articol: pub crawl