x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Revelion 2016, şampanie şi artificii pe plajă

Revelion 2016, şampanie şi artificii pe plajă

de Luciana Cocoș    |    22 Sep 2015   •   15:15
Revelion 2016, şampanie şi artificii pe plajă

Dacă pentru mulți dintre români, peisajul vacanței de vară a devenit deja amintire, unii mai prevăzători și-au rezervat deja sejurul de Crăciun sau Revelion. Gusturile românilor în materie de vacanțe s-a schimbat. Și nivelul veniturilor, la fel. Pentru Sărbătorile de iarnă din acest an, numărul rezervărilor către desti¬nații exotice a crescut simțitor.

Românii par că nu se mai satură de soare, nisip şi valuri. Aşa se explică interesul tot mai crescut pentru destina¬ţiile exotice, precum Madeira, Maldive, Egipt, Tenerife sau Dubai. O surpriză foarte plăcută pentru agenţiile de turism.

Pentru o vacanţă de neuitat în paradisul tropical din Maldive, pachetele oferite de agenţii includ biletele de avion dus-întors, taxele de aeroport, transferurile către hoteluri și aeroport, inclusiv cele cu hidroavion sau speedboat, șapte nopți de cazare la unul dintre cele mai frumoase resorturi cu mic dejun, demipensiune sau all inclusive. Tarifele pentru aceste pachete pornesc de la 1.998 euro, cu toate taxele incluse. O altă destinaţie tot mai frecventată de români datorită temperaturilor propice este Portugalia. „Acest lucru ne-a determinat să lansăm în acest an pachete de vacanță pentru Revelion, cu zboruri directe către Madeira, pentru a oferi turiștilor experiențe cu totul memorabile, mai ales că în Madeira se organizează cel mai faimos foc de artificii”, spune Adriana Goicea, director general Cocktail Holidays. Un sejur în insulele eternei primă¬veri costă aproape 1.000 de euro de persoană la un hotel de trei stele, şase nopţi de cazare, bilet de avion, transfer aeroport-ho¬tel-aeroport, taxe de aeroport, asistență turistică și bonus asigurare complexă de călătorie indiferent de vârstă. Ceva mai accesibile sunt vacanţele în Egipt, la Sharm el Sheikh, dar şi cele în Emiratele Arabe Unite, la Abu Dhabi, Dubai şi Ras al Khaimah. Turiştii cu dare de mână pot opta însă pentru sejururi exclusiviste în desti¬naţii precum Mauritius, unde preţurile pleacă de la aproape 3.000 de euro pentru șapte nopți de cazare și zbor charter, dar și de la 1.700 de euro pentru opt nopți de cazare. „În ultimii ani, am avut o cerere foarte mare pentru aceste destinații, mai ales în lunile de iarnă, de aceea am introdus zborurile charter la multe dintre ele”, a mai precizat Adriana Goicea. Sri Lanka, cu preţ de pornire

Sărbători tradiţionale la Spa
Majoritatea românilor însă preferă să petreacă în ţară. Câteva zile de relaxare în inima Maramureșului, departe de vacarmul urban, costă aproape 1.500 de lei. Românii nu se dau la o parte nici din faţa ofertelor în staţiunile de tratament. La Sovata, de exemplu, puteţi petrece un sejur antistres, perfect pentru sfârșitul de an. Acolo se află unul dintre puţinele hoteluri din ţară care oferă pachete turistice pentru reechilibrare fizică și psihică. Este bine de știut că în lunile de iarnă, efectul de relaxare poate fi completat de băile în Lacul Ursu, singurul lac heliotermic din Europa.

Ţinând cont de recordul de turiști înregistrat în acest sezon pe litoral, hotelierii se așteaptă ca și iarna să fie de bun augur. Patronatele din turism au anunţat că 2015 a fost cel mai profitabil an din ultimii 10.

În Maramureș vă puteţi bucura din plin de bucatele tradiţionale la masa de Revelion și nu numai, excursie cu sania trasă de cai în Munţii Rodnei, dar și acces la piscina cu apă caldă

De-a lungul unui an, câteva sute de români aleg să-și petreacă vacanța în Maldive, chiar dacă nu existau până acum oferte speciale către această desti¬nație. În lunile de iarnă, cererile pe această destinație cresc, un motiv în plus să ne așteptăm la un grad mare de ocupare.
Elena Anghel,
director executiv la Prestige Tours
 

×