x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii România misterioasă. Legenda Cascadei Bigăr (aleasă „cea mai spectaculoasă cascadă din lume”) - VIDEO

România misterioasă. Legenda Cascadei Bigăr (aleasă „cea mai spectaculoasă cascadă din lume”) - VIDEO

02 Iul 2018   •   18:30

A fost aleasă în 2013 de către site-ul The World Geography din Statele Unite ale Americii drept „cea mai spectaculoasă cădere de apă din lume”, Cascada Bgăr întrecând alte cascade mult mai celebre (până la acel moment), precum Eternal Flame Falls din Statele Unite ale Americii, Asik-Asik din Filipine, Horizontal Falls din Australia și Blood Falls din Antartica.

Situată pe cursul unui izvor a cărui viață ține numai... 200 de metri - izvorul sau izbucul Bigăr - și care se varsă spectaculos în râul Miniș, este una dintre minunățiile pe care le poți descoperi, pe teritoriul Ocolului Silvic Bozovici, în Rezervația Parcului Natural Cheile Nerei - Beușnița. Rezervația a fost înființată în anul 1982, dar frumusețea cascadei-fără-cusur de pe cursul Bigărului a fost uitată vreme de decenii, până ce americanii au ridicat-o la rangul de „cea mai impresionantă cădere de apă din lume.

Ca orice lucru care întrece așteptările omului de rând, și această minune naturală are nevoie de explicații... supranaturale. Iată de ce nu lipsesc legendele referitoare la ivirea ei pe lume. Cea de față merită o ecranizare cinematografică.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Una dintre aceste legende vorbește despre o familie de oameni săraci care trăia în inima pădurii, acolo unde arareori mai ajungea pas de om să se abată. Cât au fost tineri, cei doi s-au bucurat în tihnă de ceea ce soarta le oferise. Singurătatea nu îi apăsa. Dar pe măsură ce anii treceau,.............

Citește legenda CASCADEI BIGĂR și urmărește VIDEO

×