x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Satul de vacanță cu prima piscină plutitoare din țară

Satul de vacanță cu prima piscină plutitoare din țară

de Oana Portase    |    31 Iul 2015   •   15:36
Satul de vacanță cu prima piscină plutitoare din țară

În Thailanda, Cambodgia, Bali sau Vietnam întâlnim parcuri natu¬rale spectaculoase, cu piscine pluti-toare, unde noile construcţii se îmbină armonios cu natura. Acum, avem ceva asemănător și în Ro-mânia. Din țările exotice s-au inspi¬rat și cei care au creat Tiki Village, un sat de vacanță amplasat pe plaja Veneția din Iași.

„În România, conceptul de zonă amenajată pentru agrement exclude din start păstrarea intactă a naturii sau încurajarea ei. De obicei, când se vrea con-struirea unui complex de agre¬ment, se începe cu defrișarea zonei și cu nivelarea terenului, după care pasul următor îl constituie turnarea de betoane. În alte părți, însă, elementele naturii reprezintă tocmai sufletul zonelor de agrement, lipsa cadrului natural fiind pentru oamenii de acolo un lucru de neconceput. Natura înseamnă echilibru. O zonă în care natura lucrează împreună cu noi pentru a oferi clienților experiențe plăcute, un stil de viață sănătos și ideea că natura ne este aliat și refugiu, nu dușman - acest lucru am încercat să-l creăm la Tiki Village”, spun reprezentanții satului de vacanță, Răzvan Ștefan și Alex Costea.
Mica deltă de lângă oraș
Când au pornit la drum, acți¬onarii au descoperit un adevărat dezastru pe Lacul Veneția: covor de gunoaie, pet-uri, reziduuri. După ce au igienizat zona, păsă¬rile, fluturii și peștii n-au întâr¬ziat să apară. Acum, Lacul Veneția este o zonă de agrement care respectă natura.
„Avem amenajate trei pis-cine: două plutitoare și una clasică. Una este pentru adulți, una pentru copii și una mixtă. Pentru plajă și relaxare, vizita¬torii au de ales plajele de nisip sau pontonul de 1.000 de metri pătrați amenajat pe lac, ambele prevazute cu șezlonguri, bean bags, leagăne, hamace, balan-soare. Pe malul apei există de asemenea Tiki Bar, un beach bar acoperit cu stuf adus din Delta Dunării. Complexul dispune de dușuri, cabine pentru schimbat, cerute de legislație. Împrejurul complexului am amplasat leagăne din lemn și stuf pentru odihna oaspeților. În capătul lacului am amenajat o mini-deltă. Am igienizat malurile și fundul lacului, am plantat co-paci, stuf și vegetație specifică deltei, iar animalele sălbatice nu au întârziat să apară: rațe sălbagrupuri sanitare la standarde tice, egrete, sitari, stârci cenușii, pescăruși albaștri, lișițe, găinușe de baltă, broaște țestoase etc.”, spun Răzvan Ștefan și Alex Costea. ¬
Respect pentru mediu
Administratorii Tiki Village s-au gândit să-i încurajeze pe clienți să respecte natura. Așa că cei care închiriază ambarca¬țiuni și strâng de pe lac mi-nimum trei gunoaie beneficiază de o reducere de 5 lei. Răzvan Ștefan și Alex Costea po-vestesc că, după ce au introdus această ofertă, lacul a fost curățat com-plet în trei zile.

Prețuri
Acces pentru vizitatori: GRATUIT
Pentru plajă:
l bărbați - 20 de lei în timpul săptămânii/30 de lei în weekend
l femei și copii - 7-14 ani – 10 lei în timpul săptămânii / 20 de lei în weekend
l copii până în 7 ani - gratuit
l Hidrobicicletă, caiac, barcă – 15 lei/30 de minute
l Cafea la bar – 6 lei
l Bere la halbă – 6 lei
l Wi-fi gratuit

Planuri de viitor
„Din loc în loc sunt amena¬jate pontoane pentru iubi¬torii pescuitului, care va fi permis după ce vom consi¬dera noi că ecosistemul este refăcut în întregime. Intenți¬onăm să amenajăm câteva pândare din stuf cu breșe pentu bird watching”, mai spun reprezentanții Tiki Village.

Activități
l Plajă l Înot
l Sporturi de plajă
l Plimbări cu caiacul, barca sau hidrobicicleta
 

×