x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii „Satul lui Charles” și lucrurile incredibile care se petrec în el

„Satul lui Charles” și lucrurile incredibile care se petrec în el

10 Mai 2017   •   08:25
„Satul lui Charles” și lucrurile incredibile care se petrec în el

Despre satul retras, protejat de aglomerația drumului care leagă Brașovul de Sighișoara, este imposibil să nu fi auzit în ultimii ani.

Notorietatea așezării a prins contur atunci când Prințul Charles şi-a cumpărat o proprietate în zonă, reușind să facă din vechiul sat izolat o destinație către care toată lumea și-a concentrat atenția.

Istoria localității Viscri este însă mult mai veche, datând din vremea sașilor, chemați de regele Ungariei acum opt sute de ani pentru a apăra granița regatului de furia turcilor. Așa a luat naștere mica așezare, o fortăreață în adevăratul sens al cuvântului, care și-a păstrat autenticitatea, rezistând eroic timp de secole în fața înclinației umane de o transforma și de o adapta vremurilor moderne.

Satul-vedetă este, datorită peisajelor pitorești din zonă, un colţ de rai care numără puţin peste 1.000 de locuitori şi adăposteşte una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săseşti, înscrisă în patrimoniul mondial UNESCO.

Chiar dacă Prințul Charles a fost „adoptat” de către localnici, ceea ce a făcut ca satul să intre în atenția tuturor, tradiția se păstrează nealterată la Viscri. Pare mai degrabă o poveste decât o realitate, însă aici țărăncile fac lucruri incredibile! De exemplu, ele..............................

Citește continuarea AICI

×