x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Sezon - Atractii in Alpi

Sezon - Atractii in Alpi

de Elena Stan    |    15 Oct 2006   •   00:00
Sezon - Atractii in Alpi

Munte si zapada cat cuprinde, bai termale si multe partii renumite in lume. De toate acestea se pot bucura turistii care merg la schi in Austria.

Alpii Ötztal au devenit cunoscuti la nivel mondial de la descoperirea omului ghetii "Ötzi" in septembrie 1991. Valea Ötztal este incadrata de Alpii Stubai si Ötztal si se intinde de la Inntal pana la creasta principala a muntelui pe o distanta de 67 de kilometri. La capatul acestei vai incep statiunile montane.

Cea mai inalta zona de schi din Sölden este una dintre cele mai sportive intinderi de partii din Austria, cu cele 34 instalatii de cablu si 146 kilometri de partie. Atractiile de la Sölden consta in cele doua zone de schi pe ghetari si trei piscuri de 3.000 de metri accesibile cu telescaunul. Ansamblul alpin "Big 3", Gaislachkogl - 3.058 metri, Tiefenbachkogl - 3.309 metri si Schwarze Schneid - 3.370 metri accesibile pe cablu includ platforme panoramice pentru a privi lumea de sus. Cea mai spectaculoasa este puntea celor curajosi de pe Tiefenbachkogl, care este suspendata pe o lungime de 25 m peste margine in numai doua cabluri din otel si care apropie "ca un teleobiectiv" cel mai inalt munte din Tirol - Wildspitze - 3.774 metri. Muntele Gaislachkogl - 3.058 metri - este o provocare chiar si pentru cei mai buni sportivi. Localnicii il numesc "muntele lor pentru sport". Coborarile razante si mai ales variantele din vaile abrupte de sub varf sunt cele mai apreciate. Mai spre vale, in Rettenbachtal, prin care serpuieste drumul glaciar deschis numai pe timpul verii, se simte atractia partiei "silberne Abfahrt", un segment competitional omologat, care duce pana jos in localitate.

SCHI. Partiile de pe ghetarii Tiefenbach - 3.309 metri - si Rettenbach - mai jos de Schwarze Schneid - 3.370 metri - au un caracter mai degraba domol. Singura exceptie: segmentul pentru cupa mondiala, unde se intalnesc in fiecare an sportivii de performanta la inaugurarea sezonului de schi alpin. Ghetarii sunt reuniti prin cel mai inalt tunel de schi din Europa, la 3.000 metri, adica un tunel cu o lungime de 170 metri. De la Schwarze Schneid porneste cea mai lunga partie din intreaga statiune de schi spre Sölden. Cu o diferenta de nivel de 1.873 metri, ea masoara exact 12,8 km. Cine doreste sa ramana sus poate sa petreaca noaptea intr-un sat de igluuri la poalele muntelui Rettenbachferner, cu o altitudine de 2.700 m.

Bai termale

O lume fascinanta a apelor isi cucereste vizitatorii in mijlocul Alpilor Ötztal. Arhitectura futurista in care a fost imbracat Aqua Dome - baile termale din Längenfeld - Tirol, pune in valoare apa intr-o alura complet noua. Pe o suprafata de 50.000 de metri patrati gasim o combinatie unica de distractie in apa, sport, tratamente balneare si de sanatate, toate acestea fiind completate de un hotel select de 4 stele. In fata cristalului transparent al domului termal par sa pluteasca in aer trei bazine rotunde in forma unor boluri - incadrate de doua cursuri de apa in zona de aer liber.

×
Subiecte în articol: metri schi meditaţie de călătorie