x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Side, staţiunea Antalyei înconjurată de atracţii

Side, staţiunea Antalyei înconjurată de atracţii

16 Apr 2013   •   13:01
Side, staţiunea Antalyei înconjurată de atracţii

Frumoasa statiune Side este o combinatie seducatoare de plaje superbe, apa limpede a Mediteranei si o cultura milenara. Este locul in care muntele coboara pana spre tarm sa se imbratiseze cu marea, un loc pe care trebuie sa-l vezi!

Idilicul sat pescaresc Side, ridicat printre ruinele asezarilor romane, s-a transformat intr-o incantatoare statiune care vara se umple de turisti turci si straini. Ce-i aduce aici? Plajele cu nisip aproape alb, restaurantele si barurile raspandite de-a lungul tarmului si impresionantele vestigii istorice precum Amfiteatrul sau Templul lui Apollo si Athena. Imprejurimile statiunii sunt tare ofertante pentru vizitat.

Cascada Manavgat – poti ajunge aici fie cu masina, in doar 15 minute, fie cu vaporasul, intr-o mica croaziera pe raul Manavgat, care include si vizitarea cascadei. Langa cascada poti face un picnic in mijlocul naturii sau poti manca preparate din peste proaspat la unul dintre restaurantele din imprejurimi. Daca ai ajuns pana aici, viziteaza si Cascada Mica, aflata la doi kilometri de localitatea Manavgat.

Aspendos, teatrul roman care rivalizeaza cu orice alta constructie de pe coasta turca, este la 30 km est de Side. Amfiteatrul are o acustica extraordinara si s-a conservat incredibil de bine. Pana acum cativa ani, aici aveau loc spectacole, dar pentru ca echipamentele de sonorizare nu mai pot fi folosite, autoritatile le-au intrerupt si au construit alaturi Aspendos Arena, pentru a continua traditia spectacolelor in aer liber.

Antalya, unul dintre cele mai frumoase orase turcesti, este la doar 60 de kilometri de Side. Renunta la o zi de plaja si viziteaza-l. Incepe cu un tur al orasului vechi (Kaleici) trecand pe sub imaginea emblematica a orasului, Poarta lui Hadrian. Viziteaza Muzeul Kaleici, Saat Kulesi (Turnul cu ceas), Minaretul Yivli, portul, cu superbele ambarcatiuni si, daca mai ai timp, da o raita prin bazar. Sunt o multime de buticuri care vand bijuterii si haine din piele lucrate manual, deosebit de frumoase.

Oferta sejur Antalya
Hotel Silence Beach Resort 5* (Aquamania) - de la 634 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu ultra all inclusive, asistenta turistica. Christian Tour, www.christiantour.ro, tel. 021.211.11.39

×
Subiecte în articol: oferta sejur Antalya