x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Stațiunile balneare se pregătesc de redeschidere

Stațiunile balneare se pregătesc de redeschidere

de Diana Scarlat    |    21 Apr 2020   •   10:38
Stațiunile balneare se pregătesc de redeschidere

La Băile Felix și la Herculane s-au făcut deja planuri de revenire la normalitate, pentru perioada următoare. Se așteaptă ridicarea stării de urgență și recomandări de la autorități, dar hotelierii deja lucrează la propriile pachete de măsuri de prevenție, pentru a-și proteja turiștii. Nici în cazul celor două stațiuni balneare celebre pentru apele termale, turiștii nu au anulat vacanțele deja cumpărate, ci au făcut reprogramări.

 

Turiștii și hotelierii din stațiunile cu ape termale așteaptă, în egală măsură, eliminarea carantinei la nivel național, pentru a reporni activitatea. Încă nu se știe dacă apele termominerale din țara noastră au și proprietăți care ar putea distruge virusul COVID-19, dar se fac cercetări. Indiferent de rezultat, hotelierii se pregătesc de ceea ce va urma după repornirea activității. „Hotelurile sunt lăsate în stare de conservare, pregătite de la început pentru redeschidere. Am făcut o listă de propuneri pentru viitoarele măsuri de protecție pentru turiști, dar vom definitiva atunci când vom primi ceva oficial, din partea autorităților. În plus, ne-am gândit să introducem mai multe programe noi, pentru viitorii turiști, pentru că este posibil să-și dorească excursii opționale, drumeții și alte oferte care nu erau foarte căutate până acum, dar care s-ar putea cere după această perioadă lungă de carantină”, a explicat, pentru Jurnalul, Laura Pătru, reprezentant al hotelurilor Afrodita și Diana, din stațiunea Băile Herculane.

 

Se așteaptă ridicarea graduală a restricțiilor

Măsuri speciale se vor lua, peste tot, în privința distanțării la piscină, la locurile de plajă și la SPA, dar și la masă, unde vor intra mai puține persoane sau chiar se va introduce room-service-ul. „Noi am închis hotelurile, atunci când ni s-a impus, iar atunci când se vor îndeplini condițiile legale, vom redeschide. Până atunci, ne ocupăm de renovări și de construcția noii clădiri, unde vor fi camere de cinci stele. Noi sperăm ca după jumătatea lunii mai să se redeschidă activitatea, chiar dacă nu la capacitate maximă, iar din iunie să putem reveni la normal. Cred că va reporni totul în sens invers față de felul în care s-au aplicat restriicțiile, progresiv, de la un număr mic de persoane până la 100, apoi 200 de persoane. Este posibil ca în prima perioadă, după redeschidere, să oferim masa în regim de room-service”, a explicat, pentru Jurnalul, Dumitru Fechete, manager al President Hotels&Resort, de la Băile Felix.

 

 

În proporție de 95%, oamenii au cerut reprogramarea vacanțelor, nu anularea lor. Unii au reprogramat în luna iunie și sperăm să putem funcționa în acea perioadă.

Dumitru Fechete, manager President Hotels&Resort, Băile Felix

×