x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Stirile zilei

Stirile zilei

10 Sep 2005   •   00:00

Standarde - Invatamant de slaba calitate


Invatamantul in domeniul turismului ar trebui restructurat, astfel incat absolventii sa fie bine instruiti, sa stapaneasca standardele si procedurile operationale reglementate de organismele profesionale mondiale din domeniu, sunt de parere reprezentantii Companiei de Consultanta Peacock Hotels. Ei impartasesc parerea exprimata de presedintele Traian Basescu, potrivit careia stadiul actual de competenta al resurselor umane din industria nationala a ospitalitatii reprezinta unul din principalele obstacole care limiteaza performanta in exportul de servicii turistice al Romaniei.

Promovare - Dracula, intre istorie si fictiune


Frumusetile Transilvaniei vor fi prezentate de Halloween de postul de televiziune NBC in filmul documentar "Printul Dracula intre istorie si fictiune". Filmul va fi realizat de o echipa NBC care se afla, la invitatia Autoritatii Nationale pentru Turism, intr-o vizita de documentare in Romania pana la data de 9 septembrie. Filmul documentar va prezenta principalele obiective turistice legate de Vlad Tepes si va cuprinde interviuri cu istorici si personalitati din Romania.

Londra - Turismul isi revine dupa atentate


Hotelurile din Londra si-au revenit rapid dupa atentatele cu bombe din iulie, care au afectat turismul de week-end in cursul lunii august. Atentatele din luna iulie si alte tentative esuate, doua saptamani mai tarziu, au afectat sectorul de retail, precum si activitatile de recreere. Cazinourile si restaurantele au raportat scaderea vanzarilor cu pana la 12% in perioada imediat urmatoare atacurilor.

Control - Amenzi de 3.000 de lei noi


In statiunile Eforie Nord si Eforie Sud au fost controlate un numar de noua unitati, dintre care patru de cazare si cinci de alimentatie publica, au fost acordate amenzi in valoare de 1.000 de lei noi si trei avertismente. Au fost retrase trei certificate de clasificare: Braseria Victor din Eforie Nord, Vila Claudia si Campingul Cosmos din Eforie Sud. In statiunea Mamaia au fost controlate zece unitati, dintre care noua de alimentatie si una de cazare, au fost acordate amenzi in valoare de 2.000 de lei noi si sapte avertismente. Totodata, a fost retras certificatul de clasificare al pizzeriei "La Pizza". Controalele au fost realizate in perioada 25 august - 1 sepctembrie.

Grupaj de stiri realizat cu sprijinul Autoritatii Nationale pentru Turism

×
Subiecte în articol: meditaţie de călătorie