x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Superlativele mapamondului. Fulgerul etern din Catatumbo – fenomen unic în lume (VIDEO)

Superlativele mapamondului. Fulgerul etern din Catatumbo – fenomen unic în lume (VIDEO)

14 Iul 2016   •   09:35
Superlativele mapamondului. Fulgerul etern din Catatumbo – fenomen unic în lume (VIDEO)

În nord-vestul Venezuelei, în locul unde râul Catatumbo se varsă în Lacul Maracaibo, poate fi văzut aproape în fiecare noapte un spectacol natural unic în lume. Fenomenul este cunoscut ca „Fulgerul Catatumbo”, „râul de foc din cer”, „Farul din Maracaibo” sau „fulgerul etern din Catatumbo” (în spaniolă = Relámpago del Catatumbo).

Prima menţiune scrisă a acestor furtuni violente însoţite de mii de fulgere datează din timpul lui Lope de Vega, care aminteşte despre ele într-un poem numit „Dragontea”. Versurile descriu fulgerele care luminează corăbiile lui Sir Francis Drake, în timp ce pregătea un atac supriză asupra oraşului Maracaibo.

Furtunile au loc cu o frecvenţă aproape zilnică, variind de la 140 la 300 de nopţi pe an. În momentul producerii lor, acestea durează câteva ore şi fulgerele luminează neîncetat cerul. Regiunea a intrat în Cartea Recordurilor pentru numărul de fulgere care au avut loc într-o oră: 3.600.

În mod obişnuit, se produc.............

Află mai mult despre acest fenomen unic și urmărește VIDEO.

 

Te-ar mai putea interesa si:

Cine emite paşaportul pe care numai trei oameni din lume îl pot avea concomitent
Cele mai frumoase opt orașe care au început treptat să renunțe la autoturisme 

 

×