x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Superlativele mapamondului. LACUL ROZ din Australia. VIDEO

Superlativele mapamondului. LACUL ROZ din Australia. VIDEO

10 Mai 2018   •   14:48
Superlativele mapamondului. LACUL ROZ din Australia. VIDEO

Una dintre minunăţiile naturii este lacul Hillier din Australia. Aura misterioasă a lacului este dată de apa acestuia, care este colorată în roz.

Lacul de pe Middle Island a fost descoperit în 1802, când un navigator britanic, Matthew Flinders, a escaladat cea mai înaltă culme de pe insulă pentru a privi reţeaua de ape din jur, moment în care privirea i-a fost atrasă de un ochi de apă de culoare roz.

Cu o lungime de aproximativ 600 de metri, lacul este înconjurat de o plajă cu nisip, dincolo de care se întind pretutindeni păduri de niaouli şi eucalipt. Văzut de sus, lacul pare o uriaşă gumă de mestecat.

Lacul Hillier nu este singurul lac cu apă roz din lume. Există alte şapte lacuri cu apă roz pe mapamond, patru dintre acestea aflându-se în Australia. Spre deosebire de lacul Retba din Senegal – cel mai mare lac roz din lume - unde concentraţia foarte mare de sare face ca apa să fie roz, în cazul lacului Hillier care este, de asemenea, un lac sărat, cauza exactă nu a fost încă determinată.

Iniţial cercetătorii au bănuit că apa colorată este cauzată de nişte bacterii sau alge care în contact cu lumina soarelui ar putea imprima o astfel de culoare, totuşi, analizele ulterioare nu au indicat nici prezenţa bacteriilor şi nici a algelor, singura descoperire specială fiind................

Află mai multe despre LACUL ROZ din Australia și urmărește VIDEO, AICI

×