x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Superlativele mapamondului. Locul unde se întâlnesc două oceane, fără a se contopi (VIDEO)

Superlativele mapamondului. Locul unde se întâlnesc două oceane, fără a se contopi (VIDEO)

28 Dec 2016   •   13:00
Superlativele mapamondului. Locul unde se întâlnesc două oceane, fără a se contopi (VIDEO)

Natura ne suprinde cu fenomene pe care, de cele mai multe ori nici știința nu le poate explica. Fenomenul confluenței întinderilor de apă este unul fascinant, asupra căruia mintea umană își pune adesea întrebări.


Linia de joncțiune a apelor este în general, insesizabilă, însă există un loc în lume, unde aceasta este delimitată și poate fi observată. Locul de poveste este golful Alaska, unde natura a dat întâlnire celor două oceane: Oceanul Arctic și Oceanul Pacific.

Punctul în care cele două mari întinderi de apă se întâlnesc este aici vizibil, datorită barierei de spumă care separă cele două oceane, lăsând în urmă o imagine aproape ireală, ân care apa limpede și albastră a Oceanului Arctic nu pare să se contopească cu cea tulbure și închisă la culoare a Oceanului Pacific.

Acest fenomen unic creează impresia că cei doi coloși de apă se unesc, fără a se amesteca. La întâlnirea acestor ape se formează o dâră lungă de spumă albă, ca niște valuri mici. În general, valurile au culoarea respectivă când se sparg, de obicei la țărm. Dar pot apărea și în largul mării dacă sunt furtuni sau alte amestecări violente ale apelor.

Explicația specialiștilor ar fi că apele celor două oceane............

Citește mai departe AICI și urmărește VIDEO

×