x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Top 10 CASCADE din România care îţi vor încântă privirea

Top 10 CASCADE din România care îţi vor încântă privirea

28 Feb 2019   •   18:05

Nu există om care să nu fie impresionat de priveliștea pe care o oferă o cădere naturală de apă. Îți oferim un top al celor mai frumoase cascade.

Probabil cele mai impresionante creaţii ale naturii, cascadele, cu a lor cădere spectaculoasă de apă îţi încântă privirea şi te poartă într-o lume de vis.

Aceste frumuseţi ale naturii diferă după formă şi mărime, fiind în continuă formare. Fluxurile de apă cizelează mii de ani rocile schimbând încontinuu aspectul cascadelor.

Incredibil de frumoasă, ţara noastră este locul în care veţi putea admira cascade mai mici sau mai mari, cascade cunoscute în lume, cum este cascada Bigăr, sau cascade mai puţin cunoscute, descoperite pe văi și pe cursurile râurilor. Indiferent de dimensiunea sau de popularitatea lor, cascadele noastre vă vor bucura cu siguranţă privirea.

Iată care sunt cele mai frumoase 10 cascade din România:

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

1. Cascada Bigăr

În urma unui top al celor mai frumoase cascade din lume, realizat de presa internaţională, cascada Bigăr din judeţul Caraş-Severin a fost clasată pe primul loc.

Cascada Bigăr aflată pe Cheile Minișului, în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, este unică în lume pentru modul în care îşi revarsă apele, dar şi pentru faptul că este poziţionată pe linia Paralelei 45. Cascada Bigăr este o ciupercă imensă de pământ, acoperită cu muşchi, peste care curge una dintre cele mai albastre ape...totul creează un spectacol vizual de basm.

Este formată de apele cristaline ale izbucului Bigăr, un afluent al Minișului. De la „nașterea” sa de sub uriașul zid de stâncă și până la impunătoarea cascadă ce-i poartă numele, izbucul le oferă turiștilor alte zeci de cascade mai mari sau mai mici. Cascada impresionează prin căderea sa de apă, datorită „faldurilor” create de izbucul Bigăr, prin permanenta depunere de calcar, care atârnă ca niște poale peste apele Minișului.

2. Cascada Cailor

.............. 

Află care sunt cele mai frumoase cascade din România

×