x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Top 10 cele mai frumoase stațiuni de ski din Europa

Top 10 cele mai frumoase stațiuni de ski din Europa

20 Dec 2017   •   13:19
Top 10 cele mai frumoase stațiuni de ski din Europa

CNN  a făcut un top cu cele mai frumoase stațiuni de schi din Europa, pentru că, după cum scrie în articol, alegerea celei mai frumoase stațiuni de ski din Alpi este asemenea alegerii celui mai frumos diamant.
Top 10 stațiuni de ski din Europa:


1. Zermatt, Elveția


Zermatt îmbină istoria cu noutatea, având o parte din cultura unei rafinării sofisticate din Elveția. Poți ajunge în Zermatt cu mijloace de transport, precum mașina, trenul sau autobuzul, însă și printr-o plimbare pe jos, pentru a admira mai bine frumusețile naturii.


2. Grimentz, Elveția


Micul oraș Valais din Grimentz este pachetul complet cu un aspect rustic, clasic.


3. Wengen, Elveția


Satul, la care poți ajunge doar cu trenul sau cu telecabina, se întinde de-a lungul văii Lauterbrunnen și spre faimoasele vârfuri de 4.000 de metri ale munților din Elveția.


4. Kitzbuehel, Austria


Kitzbuehel este clasic, casa spirituală a celor pasionați de sporturile de iarnă. Kitzbuehel găzduiește în fiecare an, în ianuarie, întrecerea istorică Hahnenkamm, unde cei mai buni skiori din lume se întrec.


5. Cortina d'Ampezzo, Italia


Acest loc este un magnet pentru oamenii care caută frumusețea ieșirilor la ski. La doar două ore depărtare de Veneția, Cortina d'Ampezzo se află într-un loc însorit, înconjurată fiind de înălțimile munților, unii ridicându-se la mai mult de 3.000 de metri.


6. Lech, Austria


Un alt fost sat de fermieri transformat într-o stațiune de lux. Prințesa Diana a fost o fană a acestui loc.


7. Saas-Fee, Elveția


Un alt sat elvețian dintr-un cerc al tradițiilor, care uimește mii de vizitatori anual. 


8. Alpbach, Austria


Alpbach este cunoscut pentru frumusețile care îl înconjoară, iar toate pensiunile din lemn îi completează aerul special și, totuși, clasic pe care îl transmite.


9. Megeve, Franța


Megeve este impresionant, în primul rând pentru priveliștea pe care o oferă asupra vârfului Mont Blanc, cel mai înalt vârf din Europa, 4.810 metri. Orașul a fost prima stațiune de ski construită în Alpi, proiect al familiei Rothschild, în 1920.


10. Courmayeur, Italia


Vechiul oraș se află pe partea italiană a muntelui Mont Blanc. Pârtia de ski pornește de pe un platou însorit, deasupra orașului, și oferă o priveliște extraordinară asupra unora dintre cei mai înalți munți din Europa. 

×
Subiecte în articol: ski staţiuni europa