x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Top 10 cele mai impresionante plaje din lume

Top 10 cele mai impresionante plaje din lume

20 Sep 2016   •   20:10
Top 10 cele mai impresionante plaje din lume

Cotidianul spaniol El Pais a făcut un top al celor mai frumoase plaje din lume, majoritatea fiind pe teritoriul insulelor. Acestea sunt:

1. Anse Source d’Argent (La Digue, Seychelles)

Seychelles este o ţară insulară din Oceanul Indian, Anse Source d’Argent fiind una dintre acestea. Pe această insulă se află roci care îşi schimbă culoarea în roz, maro şi argintiu, în funcţie de razele soarelui. Din portul La Digue se pot închiria biciclete (pentru că vehiculele cu motor sunt interzise) pentru a ajunge la rezervaţia naturală L’Union Estate în 15 minute. Cu numai 6 euro, puteţi admira broaşte ţestoase gigant şi să vă plimbaţi pe plajele cu palmieri de lângă Oceanul Indian. multicolor.

2. Isla de Guana (Insulele Virgine Britanice)

În aceste insule private veţi găsi pacea desăvârşită. Insula este o poartă spre paradisul Antilelor Mici (rezervaţie naturală), iar dacă acolo există doar un complex de vile, călătoria devine o experienţă de vis. Există un port micuţ cu şapte bărci care aşteaptă să vă ducă în larg şi să admiraţi coralii.

3. Pipeline (Oahu, Hawaii, SUA)

Se spune că aici sunt cele mai mari valuri din lume, ceea ce face din această insulă, locul perfect pentru surferii profesionişti. Trebuie să vizitaţi plaja Siete Millas, Waimea Bay, iar dacă vă duceţi în perioada septembrie – martie, veţi admira valurile care se sparg în reciful de corali.

4. Bora Bora (o insulă la nord-vest de Tahiti)

Lagunele sale protejează recifi în care sunt peştişori de toate culorile, care aşteaptă să îi cunoaşteţi. La câţiva paşi se află pisici de mare şi rechini şi numai trei zile aici sunt suficiente pentru a trăi visul marin.

5. Duna de Pilat (Gironda, Franţa)

Activitatea intensă a vântului, împreună cu mareele şi aporturile fluviale au creat cea mai înaltă dună de nisip din Europa, care ajunge la 118 m şi o lăţime de 500 m.

6. Golfo di Orosei (Cerdena, Italia)

Această plajă se situează la marginea unei stânci care intră în Marea Tireniană, iar nisipurile de aici au culoarea albă. Puteţi face baie în apa translucidă şi rezervaţia naturală poate fi vizitată cu ajutorul bărcilor şi a unui feribot.

7. Whitehaven (Queensland, Australia)

Această plajă este ascunsă în nord-estul Australiei, iar vizita ei este posibilă dacă faceţi o croazieră în arhipelagul Whitsundays, cu plecarea din Airlie Beach sau Shute Harbour. 80 de km pe Marea Barieră de Corali, lângă ape de mici şi nisipuri albe. Fiind o zonă protejată, timpul de vizitare este limitat la două ore.

8. Lopes Mendes (Ilha Grande, Rio de Janeiro)

Aici se află cele mai ameninţate jungle din lume. Se pot face drumeţii care pornesc din Abraao şi trec prin golfuri şi păduri de bambus şi este un loc perfect şi pentru pasionaţii de surf.

9. Manuel Antonio (Puntarenas, Costa Rica)

6% din teritoriul ţării este protejat sub numele de parc naţional. Trebuie să plăteşti 9 euro pentru a intra în insula Manuel Antonio. Puteţi face o plimbare prin pădurea tropicală până la plajele cu nisip alb, iar fauna este foarte diversă, putând admira iguane, tucani, ratoni, sau maimuţe.

10. Maya Bay (Phi Phi Leh, Thailanda)

Insula a fost ascunsă de ochii turiştilor până în anul 2000, când a fost lansat filmul The Beach. Acţiunea se petrece pe această insulă, vizitată acum de mii de oameni anual.

×
Subiecte în articol: plaje plaje turistice turism insule