x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Top 5 plaje din Tenerife

Top 5 plaje din Tenerife

31 Mai 2013   •   22:12
Top 5 plaje din Tenerife

Tenerife are peste 140 de plaje superbe, foarte bine amenajate, majoritatea fiind decorate cu distinctia Steagul Albastru, garantia europeana pentru calitate. Gasesti aici plaje naturale cu nisip negru, dar si plaje artificiale create cu nisip auriu si fin importat din Africa.

El Duque

Initial,  o plaja cu nisip negru, Playa Del Duque fost extinsa in anii '90, cand a fost scos nisip alb de pe fundul Oceanului Atlantic si depus in partea de sus a plajei. Procesul a continuat zi si noapte timp de trei luni si, desi o parte din tarm s-a retras, plaja este inca lata si foarte frumoasa. Fiind situata in sudul insulei, in zona Costa Adeje, Playa El Duque este protejata de un dig, astfel ca apa este calma - un avantaj pentru familiile cu copii, care isi petrec timpul pe aceasta plaja. Vei gasi pe faleza unele dintre cele mai bune hoteluri de cinci stele de pe insula, astfel ca zona tinde sa fie un pic mai scumpa, cu restaurante si magazine de lux, dar cu viata de noapte foarte linistita.

Las Vistas
Una din cele mai lungi plaje din Tenerife, Las Vistas leaga statiunile Los Cristianos si Las Americas. Este ferita de valuri si curenti, apa fiind calma si ideala pentru inot. Daca iti doresti o vacanta linistita alaturi de familie pe o plaja premiata cu Steag Albastru, vei fi extrem de multumit de conditiile pe care le vei avea aici: sezlonguri, dusuri, vestiare si toalete. Fa o plimbare pe sub palmieri de-a lungul falezei sau pana la impresionanta fantana arteziana situata in mijlocul plajei!

Playa de las Teresitas
La doar cativa kilometri de Santa Cruz, in localitatea San Andres se afla una din cele mai frumoase plaje din Tenerife, Las Teresitas: intinsa, cu nisip auriu si fin, apa de un albastru deschis si multi palmieri. Plaja a fost creata in mod artificial la inceputul anilor '60, printr-o operatiune foarte mare, cu nisip adus din desertul Sahara.  Este cea mai cautata si vizitata plaja de pe insula. Aici poti practica volei de plaja, aerobic in apa, snorkeling sau te poti relaxa la unul dintre barurile si restaurantele de pe faleza.

Playa El Bullullo
Daca vrei putina liniste, departe de agitatia pe care o gasesti in zonele turistice, ia autobuzul de la Puerto de la Cruz la El Bullullo (La Orotava). Drumul lung de la statia de autobuz pana la plaja trece printre plantatiile de banani. Odata ce ai ajuns la golf, exista inca zeci de trepte abrupte pe care trebuie sa le cobori pana la plaja. Dar merita efortul: din capul scarilor vei avea o panorama uluitoare a Atlanticului, iar jos, plaja te va impresiona cu siguranta! Fii atenta: valurile de aici pot fi puternice si, in afara de un bar fermecator, nu exista alte facilitati. Asigura-te ca iti dozezi suficient energia pentru urcatul scarilor si plimbarea lunga care te asteapta inapoi la hotel.

Playa Jardin
Playa Jardin este situata in nordul insulei Tenerife, langa statiunea Puerto de la Cruz. Este perfecta pentru inot datorita prezentei digurilor care o protejeaza de valuri. Numele acestei plaje vine de la numeroasele gradini aflate in zona. Aici exista si o cascada, care, cu siguranta, va fi punctul de atractie al copiilor. Pe plaja exista o multime de restaurante si cafenele unde poti lua masa sau te poti relaxa in compania familiei. Dupa plaja, poti da o fuga in faimosul Loro Parque pentru a admira papagalii, leii de mare, delfinii si pinguinii.

Oferta sejur Tenerife
Hotel Diamante Suites 4* - 513 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 6 nopti cazare cu pensiune completa, asistenta turistica. Christian Tour, www.christiantour.ro


×