x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Trei plaje superbe din Creta

Trei plaje superbe din Creta

30 Iul 2013   •   15:54
Trei plaje superbe din Creta
Creta are atât de multe calități, încât e greu să le enumeri. Am putea povesti zile în șir despre frumoasele drumeții în satele cretane tradiționale, despre partidele de pescuit pe o barcă ce plutește în apa incredibil de limpede, dar știm sigur că cel mai mult te interesează care sunt cele mai frumoase plaje din Creta.
 
 Este greu să faci un clasament și să alegi, din peste o mie de kilometri de coastă ai insulei, cu plaje care mai de care mai atrăgătoare, care este cea mai frumoasă. Majoritatea au nisip fîn, apa limpede și sunt colorate de umbrelele sub care se ascund șezlonguri ce te îmbie la relaxare.
 
Plaja Elafonisi, din sud-vestul Creței, este renumită pentru nisipul alb cu reflexii roz, datorat miliardelor de scoici fin măcinate de valuri. Această plajă exotică are intrarea în apa foarte lină și amintește de litoralul caraibian. Apa limpede este excelentă pentru snorkeling. Atenție! Plaja este zonă protejată, așa că ai grijă ca la plecare să lași curățenie.
 
Plaja Bali poartă acest nume pentru că frumusețea ei amintește de plajele indoneziene. Este unul dintre cele mai bune locuri pentru înot. Situată la 30 de kilometri est de Retymno și 43 de kilometri de Heraklion, este accesibilă din orice colț al insulei. Apa este extraordinar de limpede și puțin mai rece decât în alte locuri pentru că izvoarele de munte care se vărsa în mare. La Bali vei găsi o stațiune modernă, cu toate facilitățile, cu taverne îmbietoare, magazine, baruri și o școală de scufundări. Cu toate aceste facilitati Bali este ideală pentru vacanțele în familie și pentru romantici.
 
Plaja Falassarna, cu nisip auriu și apa incredibil de limpede, a fost recompensată cu titlul de a€œcea “mai bună plajă din Creta” și una dintre cele mai bune din Europa. Este situată la 60 de kilometri de Chaina, pe coastă de nord-vest. La doar un kilometru de plajă se găsesc ruinele orașului roman Falassarna. Dacă ajungi pe această plajă, stai până apune soarele, se spune că aici este cel mai frumos apus din Creta.

Oferta sejur Creta
Hotel Memories 3* - de la 390 euro/pers., transport avion, transferuri, 7 nopți cazare, asigurare medicală și storno, asistență turistică în limba română, taxe de aeroport. Agenția Prestige Tours.

×
Subiecte în articol: oferta sejur Creta