x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii UNIC! Ofertă de vară... pe pârtia de schi de la Mălini. Prima pistă de bull-karting, funcțională din vara aceasta

UNIC! Ofertă de vară... pe pârtia de schi de la Mălini. Prima pistă de bull-karting, funcțională din vara aceasta

20 Iul 2017   •   09:42
UNIC! Ofertă de vară... pe pârtia de schi de la Mălini. Prima pistă de bull-karting, funcțională din vara aceasta

Răspunsul l-am primit la Mălini – localitate din județul Suceava intrată în conștiința turistului român, încă de acum o jumătate de veac, datorită casei memoriale a poetului Nicolae Labiș, iar de câțiva ani și ca stațiune de schi de interes local. Vara aduce la Mălini o prioritate națională. Peste numai câteva zile, la începutul lunii august, aici va fi inaugurată prima pistă de... bull karting din țară.

De la primarul Petru Nistor am află că 25 de bull kart-uri au fost achiziționate de primăria din Mălini pentru a folosi, pe timp de vară, instalația de teleschi deja existentă. Pista propriu-zisă – căreia mă simt tentată să îi zic... pârtie, căci urmează panta celei de schi – a fost amenajată deja. O dată cu ultimele aprobări ale organismelor abilitate, se apropie și timpul pentru marea inaugurare.

Știu că aveți întrebări: ce sunt bull-kart-urile, cum se folosesc și care e, până la urmă, marea atracție a verii, pe... pârtia de schi? Răspunsurile le primim de la dl Vasile Popescu, șef de instalații la teleschi Mălini.

”Cu trei ani și ceva în urmă s-au achiziționat 25 de bull-kart-uri. Acestea sunt un soi de triciclu pentru agrement (n.n. - ca să fim mai exacți în descriere, ar trebui să spunem că sunt un hibrid între kart - ca aspect, tricicletă - prin numărul de roți, și sanie - prin modul de deplasare, doar că pe timp de vară). Aceste bull-kart-uri pot funcționa doar având un teleschi. Teleschiul noi îl avem deja, el a fost adaptat pentru a putea fi utilizat pentru urcarea pe culme a vehiculelor”. 

Concret, lucrurile funcționează astfel: turistul .............

Citește mai mult AICI

×