x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Unic pe plaiuri mioritice. Bigăr, cea mai frumoasă cascadă din lume

Unic pe plaiuri mioritice. Bigăr, cea mai frumoasă cascadă din lume

05 Ian 2017   •   20:00
Unic pe plaiuri mioritice. Bigăr, cea mai frumoasă cascadă din lume
Sursa foto: boogyz/Getty Images/iStockphoto

Cascada Bigăr din Caraș Severin se află în topul celor mai frumoase cascade din lume și este considerat un loc unic. Ea face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beușnița și este formată de un izvor de apă subterană care se scurge pe un perete calcaros, de forma unui con, înalt de aproximativ 7-8 metri, acoperit integral de mușchi.

Și apa izvorului este bogată în calcar. Izvorul Bigăr este o arie protejată de interes național aflat pe teritoriul administrativ al comunei Bozovici. Presa internațională a scris de nenumărate ori despre frumusețea parcă desprinsă din basme a cascadei.

“Câteodată vezi o fotografie cu un peisaj natural ce ți se pare ireal. Așa se întâmplă cu Izvorul Bigăr care parcă e desprins din basme... E un loc magic", scria publicația americană Huffington Post despre Bigăr.

Frumoasa cascadă a fost prezentată și în ghidul turistic internațional National Geographic Traveler. Una dintre legendele cascadei spune că îndrăgostiții care vor bea apă din Bigăr vor avea parte de dragoste veșnică.

 

×