x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Vacanța de după vacanță. 6 destinații autohtone de week-end, ideale pentru zilele însorite de toamnă (GALERIE FOTO)

Vacanța de după vacanță. 6 destinații autohtone de week-end, ideale pentru zilele însorite de toamnă (GALERIE FOTO)

16 Sep 2017   •   15:34
Vacanța de după vacanță. 6 destinații autohtone de week-end, ideale pentru zilele însorite de toamnă (GALERIE FOTO)

Calendaristic, toamna și-a intrat în drepturi, însă vremea de afară ne trimite cu gândul la vacanță, la relaxare și la o baie de soare, de care este păcat să nu profităm din plin.

Dacă în această vară nu v-ați putut bucura de vacanță sau dacă pur și simplu concediul din vară nu a fost suficient și aveți nevoie de o "vacanță de după vacanță", vă oferim câteva idei de a vă petrece timpul liber într-un mod plăcut și relaxant, care să vă ajute să vă încărcați bateriile.

1. Jurilovca, Tulcea

Pasionații de pescuit nu au cum să nu fi auzit de această localitate, transformată într-un colț de rai pentru pescari, dar și pentru turiști, care se pot desfăta cu minunăţiile naturii sau pot admira hainele viu colorate ale lipovenilor. Tot aici veți mânca cel mai delicios borş de peşte şi veți admira căsuţele alb-albastre cu acoperiş din stuf şi cu lotcă la poartă, de unde puteți pleca într-o plimbare pe canalele înţesate de nuferi şi pelicani.

Jurilovca se află pe malul lacului Goloviţa, una dintre lagunele complexului Razim – Sinoe şi defineşte cea mai mare comunitate de pescari din Delta Dunării. Legenda spune că satul s-ar fi întemeiat în 1710, de către un grup de pescari conduşi de un anume Jurba.

Dacă ajungeți aici, nu trebuie să ratați explorarea lagunelor Goloviţa şi Razim (cel mai mare lac din ţară) prin intermediul vaporaşului sau cu bărcile localnicilor, care vă pot duce până la Gura Portiţei – acolo unde complexul lagunar întâlneşte apele Mării Negre. Întorşi pe uscat, puteţi merge până la Capul Doloşman, rezervaţie naturală, unde puteţi vedea rarităţi precum măslinul dobrogean, spinul lui Cristos și numeroase exemplare de şerpi de casă.

.....................

Citește mai departe AICI și vizualizează GALERIA FOTO

×