x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Vacanţă pe picior mare. Cele mai scumpe locuri din lume

Vacanţă pe picior mare. Cele mai scumpe locuri din lume

de Oana Portase    |    08 Aug 2017   •   20:10
Vacanţă pe picior mare. Cele mai scumpe locuri din lume
Sursa foto: f11photo/Getty Images/iStockphoto

Vânăm periodic ofertele agenţiilor de turism sau ne planificăm singuri vacanţe low cost pentru a reuşi să vizităm cât mai multe locuri cu bani puţini. Destinaţiile de lux au preţuri ce pornesc de la aproximativ 2.000 de euro de persoană, în cel mai bun caz, şi de multe ori rămân un vis frumos. Partea bună este că dacă le achiziţionăm din timp, le putem plăti în rate. Sunt români care, recent, au scos şi 30.000 de euro din buzunar pentru o vacanţă de vis. California, Los Angeles, Vietnam sau Jamaica nu lipsesc din ofertele agenţiilor din România.

 

Revelion la cazino

Chiar dacă suntem în toiul verii şi încă nu ne-am bucurat de vacanţa la plajă nu este prea devreme să ne întrebăm ce facem de Revelion. Agenţiile au început deja să scoată pe piaţă ofertele pentru noaptea dintre ani. Ca de obicei, la mare căutare sunt destinaţiile exotice, unde turiştii români pot uita de zăpadă şi frig şi se pot delecta pe nisipurile fine şi în apa azurie. Pe lista vacanţelor de lux se regăsesc şi destinaţii precum Los Angeles, Las Vegas, Republica Dominicană sau Zanzibar.

 

Trăieşte visul american în Las Vegas

Capitala distracţiei în întrega lume este cu siguranţă Las Vegas. Oraşul din deşert înseamnă cazinouri, cumpărături, restaurante de calitate, spectacole fabuloase şi o viaţă de noapte animată. Oferta de Revelion cuprinde şi însoritul Los Angeles în circuit. În Oraşul Îngerilor veţi vizita Beverly Hills, cartierul vedetelor, Hollywood, Walk of Fame şi plajele unde merg şi celebrităţile. Frumosul Palm Springs se va vizita în cursul nopţii, iar tururile opţionale cuprind San Diego şi Marele Canion. Noaptea de Revelion o veţi petrece în Oraşul Norocului unde veţi participa la o cină festivă sau la „spectacolul” străzii, unde se organizează simultan focuri de artificii la miezul nopţii din 7 locaţii diferite. Circuitul în Los Angeles şi Las Vegas are un preţ ce porneşte de la 1.890 de euro de persoană.

 

OFERTE PENTRU NOAPTEA DINTRE ANI

Los Angeles & Las Vegas – de la 1.890 de euro;

Mauritius – de la 1.799 de euro;

Seychelles – de la 2.290 de euro;

Republica Dominicană – de la 1.745 de euro;

Insula Bintan & Singapore – de la 1.795 de euro;

Zanzibar  - de la 2.170 de euro;

 

Azerbaidjan & Georgia la 4.000 de euro

California, Africa de Sud, Azerbaidjan sau Vietnam sunt destinaţiile în care puteţi pleca în perioada următoare. Ofertele agenţiilor pornesc de la aproximativ 1.200 de euro de persoană pentru un circuit în Azerbaidjan & Georgia şi ajung la aproape 4.000 de euro de persoană pentru un circuit în Australia & Noua Zeelandă. O să vă întrebaţi de ce să mergeţi în Azerbaidjan şi Georgia, că parcă nu intră la cele mai scumpe destinaţii din lume. Nu sunt în top, cu siguranţă, dar un circut prin oraşul zeilor, pe la cramele din munţi, prin oraşul dragostei, la hoteluri de 4 stele şi cine în restaurante renumite vă va schimba părerea. Capitala din Azerbaidjan este Baku şi se traduce „Oraşul zeilor”. Baku îşi are numele de la legenda conform căreia tatăl profetului Zarathustra a locuit aici timp de 20 de ani într-o cavernă luminată supranatural. Oraşul-cetate Sighnaghi din Georgia a cărui construcţie datează din secolul XVIII este unul dintre cele mai frumoase oraşe din această țară, cunoscut şi sub numele de “oraşul dragostei”.

 

Dilema Vietnam sau Cambodgia

Vietnam şi Cambodgia sunt locurile care îmbină simplitatea cu luxul. Vietnam înseamnă verdele crud al vegetaţiei, nisipurile aurii, apa albastră, delicatesele din resturante, hoteluri fiţe, dar şi străzi cu tarabe, clădiri comuniste, fructe la tot pasul sau talciocuri.

 

DIN ASIA ÎN AMERICA

Azerbaidjan & Georgia, plecare 21.09 – de la 1.235 de euro ;

Africa de Sud, plecare 04.09 – de la 1.995 de euro;

SUA – California de Nord, plecare 11.10 – de la 1.379 de euro;

Vietnam – Cambodgia - Thailanda, plecare 17.10 – de la 1.750 de euro;

Australia & Noua Zeelandă, plecare 21.11 – de la 3.875 de euro;

America de Sud (Peru–Chile–Argentina–Brazilia), plecare 19.11 – de la 2.995 de euro;

 

30.000 de euro o vacanţă în SUA

În continuare, Statele Unite reprezintă un vis şi un magnet pentru mulţi turişti. Viaţa americanilor ne trece zilnic prin faţa ochilor în filme, seriale sau ştiri. Ne dorim să simţim măcar o dată în viaţă forfota din New York sau soarele fierbinte din California. Pentru visul american, unii turişti scot bani mulţi din buzunare. „Eximtur tocmai a vândut o vacanţă în Hawaii cu circuit pe coasta Americii de Vest: Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, Yossemite park, Grand Canyon cazări + rent a car, care a costat 17.800 dolari (cazări şi rent a car pentru trei persoane) + 12.000 euro (biletele de avion pentru clasa business pentru trei persoane).”, declară reprezentanţii agenţiei pentru Jurnalul Naţional.

 

Preţuri accesibile în Jamaica sau Tanzania

Jamaica sau Tanzania sunt alte destinații de lux ce oferă o vacanță completă. Ofertele pentru Jamaica, Runaway Bay, pornesc de la 175 de euro de persoană pe noapte, în regim all inclusive. Prețurile pentru Tanzania pornesc de la 139 de euro de persoană pe noapte.

 

 

PLAJELE DIN PARADIS

Cei care nu vor să se relexeze pe o singură plajă pot alege varianta unei croaziere în Oceanul Indian, cu zbor inclus. Destinațiile vizitate vor fi Mauritius, Seychelles, Madagascar și Reunion. Durata vacanței este de 16 zile și costă 2.449 de euro persoană, taxe incluse, spun reprezentanții Eximtur.

 

 

Insulele exotice, la mare căutare

Maldive sau Seychelles rămân pe lista insulelor exotice aflate la mare căutare. De la bogaţii lumii, la simpli turişti, o vacanţă într-o destinaţie paradisiacă este pe placul oricui. „Unele dintre cele mai căutate destinații de lux sunt insulele exotice precum Mauritius, Maldive sau Seychelles, unde turiștii Happy Tour pot beneficia de oferte complexe, în regim all-inclusive. Turiștii aleg aceste destinații pentru frumusețea și exotismul plajelor, cadrul perfect pentru relaxare, dar și pentru luna de miere. Cei care își doresc o vacanță activă într-un loc mai îndepărtat, pot alege un circuit în Australia, unde se pot bucura de peisaje spectaculoase, unice în lume”, spune Daniela Țoncu, Head of Leisure Happy Tour. 

Preţul unei astfel de vacanţe porneşte de la aproximativ 3.000 de euro de persoană, iar un pachet VIP depăşeşte 20.000 de euro.

 

De exemplu, o vacanţă de 10 zile în Maldive pentru 2 adulţi şi 2 copii sub 12 ani ajunge la 23.400 de euro. Pachetul conţine cazare într-un resort de 5 stele, într-un bungallow cu vedere la mare, pensiune completă, biletele de avion şi transfer cu avion privat.

 

UNDE SE DISTREAZĂ BOGĂŢII LUMII

Mauritius (perioada 16-25 august)

Tarif: 2.723 de euro/loc în cameră dublă;

hotel de 5* deluxe/all-inclusive;

bilete avion/taxe incluse/bagaj de cală inclus/transfer inclus;

 

Seychelles (perioada 21-30 martie)

Tarif: 2.001 euro/7 nopţi cazare;

hotel de 4*/mic dejun/bilete avion;

taxe incluse/bagaj de cală inclus/transfer inclus;

 

Maldive – ofertă pentru client VIP (perioada 11-23 ianuarie)

Pachet pentru 2 adulţi şi 2 copii (sub vârsta de 12 ani);

Hotel Four Seasons Resort Maldives at Landaa Giraavaru 5* - Beach Bungallow cu piscină  – vedere la mare;

23.434 euro/10 nopţi cazare/pensiune completă;

bilete de avion incluse/transfer cu avion privat;

 

Circuit Australia: Sydney – Melbourne – Cairns – Marea Bariera de Corali (perioada septembrie – octombrie)

4.279 euro/persoană;

450 euro (taxe de aeroport);

7 zile şi 6 nopţi în hoteluri de 4* şi 5*/demipensiune/bilete de avion;

 

La mare căutare sunt și vacanțele în Australia și Noua Zeelandă. Circuitele includ mai multe orașe din frumoasele țări, o astfel de vacanță pornind de la aproximativ 4.000 de euro.

 

 

Ţările Nordice, un lux

La capitolul destinaţii scumpe intră şi Ţările Nordice.  Din cauza nivelului crescut de trai, în aceste ţări preţurile sunt destul de piperate pentru bugetul obişnuit al unui turist român. Nu vă aventuraţi în Suedia, Norvegia sau Scandinavia fără un buget generos. Un circuit complet în Ţările Nordice şi la fiorduri porneşte de la aproximativ 1.598 de euro de persoană, la Cocktail Holidays. Ofertele fierbinți pentru octombrie sunt în Sri Lanka, a opta minune a lumii, și Thailanda, țara orhideelor, iar prețurile pornesc de la 1.300 de euro de persoană.

 

×