x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii VIDEO Dubai: De la un sat de pescari, la orasul minunilor arhitecturii!

VIDEO Dubai: De la un sat de pescari, la orasul minunilor arhitecturii!

08 Mai 2018   •   15:29
VIDEO Dubai: De la un sat de pescari, la orasul minunilor arhitecturii!

Cine si-a fi imaginat in 1960 ca Dubai, pe atunci un foarte modest sat de pescari, va deveni in doar cateva decenii cel mai mare oras al Emiratelor Arabe Unite, una dintre cele mai moderne, tehnologizate si mai dezvoltate asezari urbane ale lumii.

 

Intr-o oarecare masura, aceasta transformare pare de domeniul miracolelor. Dar orasul care acum gazduieste, printre altele, cea mai inalta cladire, cel mai mare centru comercial si cel mai mare parc de distractie acoperit din lume, s-a remarcat, de-a lungul anilor, prin proiecte imobiliare de o indrazneala deosebita. 

De altfel, emirul orasului, Mohammed bin Rashid al Maktoum, declara, la un moment dat, ca Dubai "nu va accepta niciodata ceva mai putin decat primul loc". Intr-adevar, cresterea economica a metropolei aproape ca nu-si gaseste analog la nivel global. Spre deosebire de emriatele vecine, Dubai a dispus de rezerve modeste de petrol, reusind, in aceste conditii, sa-si diversifice economia ca solutie esentiala pentru dezvoltare.

Astfel, a prins viteza industria turismului, reformele aplicate au permis strainilor sa cumpere si sa posede pe teritoriul orasului active imobiliare, etc. Prin urmare, astazi, petrolul nu reprezinta decat 1% din Produsul intern brut al Dubaiului.

 

Evolutie

 

×