x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 10 lucruri ale căror scopuri nu le-ai fi ghicit niciodată

10 lucruri ale căror scopuri nu le-ai fi ghicit niciodată

17 Sep 2016   •   12:30
10 lucruri ale căror scopuri nu le-ai fi ghicit niciodată
Sursa foto: pixabay.com

The Bright Side a căutat şi a descoperit secretele unor lucruri pe care le folosim în fiecare zi, dar nu ştim pentru ce sunt de fapt. Acestea sunt: 

1. Gulerul cămăşii

Există trei explicaţii posibile: prima este cea mai evidentă, pentru a putea agăţa cămaşa, a doua se referă la faptul că ajută la fixarea cravatei, iar în ultimul rând, un student a spus că a întors gulerul cămăşii când a început să iasă cu o fată, arătând în acest fel că nu mai este disponibil. De cealaltă parte, fata şi-a pus o eşarfă.

2. Cilindrul de la încărcătorul de laptop

Acest lucru mic şi nesemnificativ este foarte important pentru că elimină tensiunile electrice mari care intră în laptop. Înăuntru este un material format din ceramică şi mai mulţi oxizi de fier, iar cablul este înfăşurat în jurul acestuia.

3. Spaţiul mic din geamul unui avion

Panoul unui avion este format din două geamuri din sticlă de plastic, cel dinăuntru riscând să se spargă din cauza diferenţei de presiune dintre exterior şi interior. Acest mic orificiu permite aerului să circule între cabină şi spaţiul dintre geamuri şi duce la reglarea presiunii.

4. Partea albastră a gumei de şters

Cu toţii credem că asta ajută la ştergerea stiloului, dar această parte a fost concepută iniţial pentru a elimina marcajele de pe hârtiile groase. Producătorii şi-au dat seama că oamenii au înţeles greşit adevăratul scop al părţii albastre şi au început să promoveze idea că va şterge urmele lăsate de stilou.

5. Butonierele orizontale de pe cămaşă

Poate că ai observant că butonierele din partea de sus şi din partea de jos sunt orizontale, iar celelalte sunt verticale? Şi asta se întâmplă deoarece aceşti nasturi se desprind mai uşor.

6. Găurile suplimentare de la adidaşii de alergat

Acestea sunt făcute cu scopul de a fixa glezna în timp ce faci sport.

7. Spaţiul din lingura pentru spaghete

Acel spaţiu a fost proiectat pentru a măsura cantitatea suficientă de spaghete pentru o persoană. Este posibil ca unele persoane să mănânce mai mult sau mai puţin, însă asta ajută să măsurăm cantitatea medie pe care o persoană e posibil să o mănânce.

8. Buzunărelul de la blugi

Cel mai întâlnit răspuns este că scopul lui este de a ţine contracepţia. Desigur, acesta este doar unul din motive, dar la bază a stat ideea de a ţine ceasurile. Buzunărelul a apărut pentru prima dată în 1873 la blugii Levi’s.

9. Orificiul din capătul capacului de pix

Dacă o persoană înghite capacul şi rămâne blocat în gât, acest orificiu permite aerului să circule.

10. Bucata de material care vine împreună cu hainele noi pe care le cumperi

O bagi la spălat cu produsele pe care le foloseşti şi aşa afli cum vor reacţiona hainele tale la diferitele produse chimice.

Pentru mai multe imagini, intraţi AICI.

 

×
Subiecte în articol: blugi camasa laptop