x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 10 produse pe care le depozităm greşit: de la ouă la fotografii şi haine

10 produse pe care le depozităm greşit: de la ouă la fotografii şi haine

18 Oct 2018   •   15:25
10 produse pe care le depozităm greşit: de la ouă la fotografii şi haine

Există o mulţime de alimente sau produse pe care le depozităm greşit, iar acest lucru le scade calitatea şi perioada de valabilitate. De la ouă până la parfumuri şi haine, adevăratele reguli pe care trebuie să le respectăm sunt considerabil diferite de cele pe care majoritatea oamenilor le urmează în fiecare zi.

Daily Mail prezintă 10 produse zilnice pe care le depozităm greşit:

1.Ouăle

Când vine vorba de ouă, există o adevărată dezbatere privind locul unde ar trebui să le depozităm. Unii sunt depărere că acestea trebuie ţinute în frigider, în timp ce alţii sunt de părere că acestea trebuie ţinute în dulap. Totuşi, majoritatea spun că ouăle trebuie depozitate în frigider, dar unde mai exact? Coaja de la ou este sensibilă la schimbările de temperatură, motiv pentru care acestea nu trebuie să fie ţinute în spaţiul special amenajat de pe uşa frigiderului, ci în spatele acestuia, pentru ca schimbarea de temperatură să nu fie atât de mare când uşa frigiderului este deschisă.

2. Nucile

În majoritatea locuinţelor, nucile sunt ţinute în dulap sau într-un bol pe masă, însă pentru a-şi păstra gustul şi pentru a rezista mai mult timp, acestea trebuie să fie ţinute în firgider. Căldura poate accelera oxidarea, în special în cazul produselor cu conţinut de grăsimi saturate.

3. Parfumuri

Cei mai mulţi oameni ţin parfumul pe măsuţa de machiaj sau pur şi simplu în baie. Însă, pentru a-şi păstra mirosul, acestea trebuie să fie ţinute într-un frigider. Parfumurile cu cantitate mare de concentrat de ulei pot fi afectate de expunerea la lumină şi căldură.

4. Şampania

Deşi mulţi preferă ca şampania să fie puţin rece, dacă o ţinem în frigider pentru perioade mari de timp, gustul acesteia va fi ruinat, pentru că aerul este prea uscat şi prea rece pentru a se forma bule. Şampania trebuie ţinută într-un loc ferit de soare şi pusă la frigider doar cu o zi înainte să fie deschisă.

5. Avocado

Dacă ţinem avocado în frigider, procesul de coacere va fi încetinit. Acest lucru nu este o problemă, dacă ai de gând să-l mănânci peste câteva zile, însă dacă vrei să faci guacamole la cină, va fi o problemă. Avocado trebuie să fie ţinut într-un bol, la temperatura camerei.

6. Fond de ten

Genţile de machiaj sunt cele mai utilizate pentru depozitarea fondului de ten, însă temperatura ridicată poate afecta compoziţia acestuia. Fondul de ten trebuie depozitat în frigider sau într-un loc răcoros.

7. Covor pentru yoga

Covoarele de yoga sunt, în mod normal, ultimele lucruri la care ne gândim când vine vorba de o depozitare corectă. Cu toate acestea, dacă le lăsăm în condiţii de umezeală, materialul din care sunt făcute va ceda. Covorul trebuie să fie lăsat tot timpul într-un loc răcoros, ferit de razele soarelui.

8. Făina

În mod obişnuit, după ce nu mai avem nevoie de ea, mulţi dintre noi lăsăm punga de făină în dulap, deschisă, pentru a o folosi data viitoare. Însă, dacă este ţinută deschisă, aceasta poate fi expusă la bacterii. În schimb, ţine făina într-un recipient închis ermetic.

9. Fotografiile

Albumele sunt folosite frecvent pentru a ţine în siguranţă fotografiile, însă acestea pot afecta imaginea în timp. Încearcă să optezi pentru cutii de arhivare.

10. Hainele

Hainele sunt mult mai delicate decât ne gândim, iar mulţi dintre noi suntem vinovaţi pentru starea în care ajung hainele în timp. Pentru a face ca hainele să reziste mai mult, trebuie să aerisim frecvent locul în care se află.

×