x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 7 reguli în decorarea camerei copiilor. Creează un spaţiu confortabil, practic şi atractiv

7 reguli în decorarea camerei copiilor. Creează un spaţiu confortabil, practic şi atractiv

08 Sep 2016   •   13:28
7 reguli în decorarea camerei copiilor. Creează un spaţiu confortabil, practic şi atractiv

Copilul tău are nevoie, zilnic, de confort, recreere și divertisment, de aceea trebuie să-ți pui la încercare imaginația, pentru a-i crea un asemenea spațiu confortabil, dar și elegant, în care să învețe, să se joace, să-și primească prietenii.

Iată de ce să ții cont atunci când amenajezi camera celui mic:


1. Trebuie să-i respectăm ideile și pasiunile, pentru că el este cel care trăiește în ea, nu noi, părinții, și, după cum știm, copiii văd lumea și ceea ce-i înconjoară foarte diferit de adulți. Așadar, consultă-ți copilul și puneți împreună pe hârtie toate ideile de decorare, înainte de a cumpăra mobila, obiectele și accesoriile de amenajare.


2. Ia în considerare vârsta copilului și preferințele lui pentru anumite culori și forme, în așa fel încât să realizezi combinații armonioase de tonuri, nuanțe și obiecte care să-i facă plăcere și să-i asigure un spațiu stimulativ din punctul de vedere al creativității.
Încearcă un mix de:
l piese de mobilier sigure, practice și confortabile;
l culori vii;
l spații de joacă și locuri de învățat;
l instalații de lumini a căror poziționare să creeze o atmosferă relaxantă și să asigure și pătrunderea luminii naturale.


3. Nu încărca prea mult dormitorul celui mic. Nu amplasa obiecte multe și mari, asigurându-te că are parte de un loc aerisit, care să nu îi limiteze mișcarea, știut fiind faptul că o cameră înghesuită creează senzații de disconfort și nervozitate.


4. Dacă vrei pentru copilul tău o cameră la modă, ține cont de trendurile și de culorile anului. Astfel, poți combina nu numai tonuri de roz și gri, dar și culorile pentru designul destinat picilor în 2017, care sunt: albastru, turcoaz, portocaliu, verde pal. La modă este și văruirea în întregime a unui singur perete într-o culoare închisă: negru, maro, bleumarin.


5. Când alegi mobila, gândește-te la piese în care să poată fi depozitate: cărțile, jucăriile, gadgeturile și toate obiectele folosite de copil pe parcursul unei zile, astfel încât să poți ține camera, pe cât posibil, în ordine, prin simpla plasare a acestor lucruri în modulele mobilierului. Alegeri inspirate ar fi:
l dulapurile închise, pentru depozitarea: hainelor, încălțămintei și a altor accesorii;
l rafturi la vedere, pentru: cărți, colecții de figurine, mașini, alte jucării.


6. Puțin nonconformism în camera piticilor nu strică, pentru că le dă frâu liber imaginației. De aceea, poți plasa în spațiul lor polițe și corpuri de mobilă asimetrice, scaune și mese cu design neobișnuit și în culori puternice, obiecte cu trimitere la hobby-urile lor: telescoape, leagăne de interior, hamace, mini-coșuri de baschet, cufere pentru păpuși etc.


7. Textilele decorative, de asemenea, să fie vesele, colorate, cu motive și imprimeuri care să facă trimitere la: supereroi, personaje de desene animate, păpuși celebre, sportivi, cosmos (stele, nori, planete), dinozauri sau alte obiecte preferate de copiii tăi.
Şi, nu uita, în camera pe care o amenajezi respectând cele șreguli, învață, doarme șcreează copilul tău, nu tu.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: camera copilului mobila