x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Agenție funerară: care este rolul său?

Agenție funerară: care este rolul său?

12 Oct 2021   •   12:55
Agenție funerară: care este rolul său?

În momentul în cre survine un deces, apropiații defunctului sunt nevoiți să apeleze la servicii funerare. Însărcinate cu organizarea funeraliilor, pompele funebre oferă diferite servicii și vin cu o susținere psihologică pentru familia îndoliată. Însă care sunt mai exact pachetele și serviciile oferite de o agenție funerară? Care este rolul său? Vă spunem noi chiar acum.

Care este rolul unei agenții funerare?

În primul și în priml rând, o agenție funerară are un rol de susținere psihologică pentru familia și apropiații defunctului însă poate însoți, total sau parțial, familia în toate demersurile necesare, în urma decesului unei persoane. Astfel, o agenție funerară va putea:

  • Să ajute familia să organizeze funeraliile propriu-zise, fie că sunt laice sau religioase;
  • Să așeze corpul neînsuflețit în sicriu și să se ocupe de închiderea sicriului;
  • Să transporte sicriul, în convoi funerar, la locul unde urmează să aibă loc ceremonia de înmormântare;
  • Să propună o decorațiune florală, naturală sau artificială;
  • Să animeze ceremonia civilă sau înmormântarea religioasă;
  • Să selecteze un sicriu sau o urnă funerară;
  • Să aleagă o placă funerară și/sau flori, artificiale sau naturale;

Agenția funerară poate avea în egală măsură legătură cu profesioniști din alte domenii precum gropari. Toți acești profesioniști colaborează pentru buna desfășurare a funeraliilor, respectând cererile și ultima dorință a defunctului și apropiaților acestuia. Agenția funerară pune în egală măsură la dispoziție familiei produse personalizabile precum flori artificale sau naturale, aranjamente funerare, jerbe, coroane, plăci funerare, monumente funerare sau orice articol funerar esențial pentru organizarea înmormântării.

Despărțirea de o persoană dragă este un moment dificil, nu este o misiune deloc ușoară. Însă, cu ajutorul unor specialiști cum sunt angajații unei agenții funerare putem să ne alinăm puțin durerea și suferința.

O agenție funerară poate prelua responsabilitatea înmormântării de pe umerii familiei îndoliate. De la pregătirea defunctului pentru ritualul de înmormânare la organizarea pomenii, o agenție funerară oferă servicii funerare complete, la prețuri accesibile, pentru toți cei care vor să își ia Adio în mod corespunzător de la o persoană dragă, care a plecat dintre noi. Alege și tu o agenție funerară pentru a putea să îți plângi în liniște persoana dragă.

Articol susținut de PSK

×