x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Alege să vopsești în mod natural ouăle de Paști! Iată cum poți obține cele mai frumoase culori!

Alege să vopsești în mod natural ouăle de Paști! Iată cum poți obține cele mai frumoase culori!

27 Apr 2016   •   21:34
Alege să vopsești în mod natural ouăle de Paști! Iată cum poți obține cele mai frumoase culori!

Mâine este Joia Mare, zi în care, conform tradiției, se săvârșește obiceiul devenit simbol al sărbătorii de Paști - vopsitul ouălor.

Obiceiul vopsirii ouălor are rădăcini străvechi, fiind întâlnit la chinezi cu două mii de ani înainte de Hristos.

Tradiția creștină a ouălor vopsite pentru marele praznic al Învierii Domnului are ca simbolistică jerta supremă a Mântuitorului. Culoarea roșie a ouălor reprezintă sângele lui Iisus, care s-a scurs pe cruce pentru mântuirea lumii.

Ciocnitul ouălor semnifică sacrificiul divinității primordiale și se face după reguli precise: persoana mai în vârstă (de obicei bărbatul) ciocnește capul oului de capul oului ținut în mână de partener, în timp ce rostește cunoscuta formulă “Hristos a înviat”, la care se răspunde “Adevărat a înviat”.

În așteptarea celei mai mari sărbători a creștinătății, gospodinele acordă printre pregătiri un loc special vopsitului ouălor. Dacă însă, vreți să evitați folosirea vopselelor din comerț, care sunt toxice și dăunează sănatății, vă prezentăm câteva metode naturale prin care puțeti da culoare ouălor de Paști.

1. Culoarea roșie

Într-un litru de apă se pun 2 sfecle rosii medii (tăiate bucăți mari). Se adaugă 2 linguri de oțet alb (acestea se adaugă în toate vopselele naturale). Se fierb ouăle împreună cu sfecla. Veți verifica din când în când să nu fie prea închise la culoare. O altă metodă de a vopsi ouăle roșii...............

Citește mai mult despre vopsitul ouălor în culori naturale.

×