x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Amenajarea curții cu piscina: 4 sfaturi practice

Amenajarea curții cu piscina: 4 sfaturi practice

27 Iul 2021   •   11:10
Amenajarea curții cu piscina: 4 sfaturi practice

 

Vara este anotimpul perfect pentru relaxare la piscină, iar dacă ai deja o grădină atunci tot ce mai ai de făcut este să îți amenajezi spațiul după bunul plac. O curte cu piscină îți oferă o alternativă la piscinele comerciale, unde este mereu aglomerat și mai puțin relaxant. Astfel, dacă vrei să instalezi o piscină doar pentru tine, direct în curtea ta, iată câteva sfaturi practice care s-ar putea să îți fie de ajutor. 

Caută modelul dorit de piscină

Alegerea modelului dorit de piscină este primul pas spre o amenajare a grădinii tale cu piscină, pentru că în funcție de tipul acesteia vei ști exact cum să îți pregătești și spațiul. Poți găsi piscine ieftine pe Favi.ro, gonflabile sau pe structură metalică, pentru copii sau pentru adulți, astfel încât să îți poți face o idee cu privire la tipul amenajărilor pe care urmează să le faci.

 

Piscina va avea nevoie de un spațiu dedicat, pe care să o poți așeza fără ca aceasta să se spargă, mai ales dacă vorbim despre piscinele gonflabile. Ia în calcul faptul că o piscină are în general dimensiuni începând de la 1 metru diametru sau lungime, așa că va trebui să amenajezi spațiul astfel încât să ai suficient de mult loc pentru aceasta.

Amenajează și pregătește terenul pentru instalarea piscinei

Pregătirea terenului presupune curățarea zonei pe care va fi amplasată piscina, eliminând resturile vegetale. Acestea pot înțepa piscinele și le pot sparge, dacă vorbim despre modelele de piscine gonflabile. Ulterior, va trebui să verifici dacă terenul este perfect plan, pentru ca piscina să aibă la rândul ei o bună planeitate. La nevoie mai poți face completări cu pământ pentru a putea uniformiza suprafața, dacă vorbim despre amplasarea piscinelor la suprafață, iar dacă piscina este îngropată, atunci va trebui să te ocupi de săpături la nivelul terenului.

Betonarea este pasul următor, în cazul piscinelor îngropate, iar aici vei avea nevoie de ajutorul firmelor specializate care se ocupă de montajul piscinelor. 

Amenajarea spațiului de lângă piscină

În funcție de preferințele tale, poți amenaja chiar și spațiul de lângă piscină, iar în acest sens poți opta pentru o multitudine de idei. Poți crea în jurul piscinei o zonă de terasă, pe care să o amenajezi fie cu piatră naturală, cu travertin nechituit, fie cu lemn compozit. Ambele variante aduc avantaje majore prin prisma faptului că sunt suprafețe pe care nu vei aluneca, sunt produse deosebit de rezistente și durabile și sunt și foarte estetice, complimentând perfect spațiul exterior. 

De asemenea, poți planta flori ornamentale, care să contribuie la obținerea unui spațiu deosebit și care să păstreze o temperatură optimă mai ales în timpul sezonului cald. 

 

Instalează mobilier de grădină

Dacă vrei să construiești o imagine specială a grădinii tale cu piscină, atunci mobilierul de grădină nu ar trebui să lipsească. Poți folosi canapele de exterior, mese și scaune din ratan și fotolii speciale pentru grădină astfel încât să îți poți crea o zonă perfectă pentru relaxare. Mesele și scaunele trebuie să fie cât mai confortabile, iar canapelele trebuie să fie realizate din materiale rezistente la apă și soare.

Tot în gama mobilierului de grădină intră și balansoarele și leagănele de grădină, dar și baldachinele special create pentru a te putea relaxa direct în confortul grădinii tale. 

Amenajarea curții cu piscină nu trebuie să îți dea bătăi de cap, ci din contră trebuie să te incite la a-ți pune ideile și planurile în aplicare pentru a te bucura de cât mai mult confort. Ia în calcul aceste sfaturi și transformă-ți curtea cu piscină în cel mai spectaculos loc, în care să revii cu plăcere oricând ești în căutarea relaxării. 

×