x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa din fier, lemn sau cărămidă? Care este cea mai bună variantă

Casa din fier, lemn sau cărămidă? Care este cea mai bună variantă

30 Oct 2014   •   13:47
Casa din fier, lemn sau cărămidă? Care este cea mai bună variantă

Pentru cei care vor să îşi construiască o casă în această perioadă, varianta casei de fier, pe structură metalică uşoară, constituie cea mai ieftină variantă de casă. După casa de fier, ca preţ, urmează casa tradiţională din cărămidă şi beton, cea mai scumpă variantă fiind cea a casei construită din lemn.

Citeşte şi Vrei să îţi cumperi casă? La ce să fii atent ca să nu-ţi iei ţeapă

Criza a afectat şi piaţa caselor construite pe schelet metalic, în sensul că preţurile la case s-au micşorat, astfel încât preţul a devenit mai atractiv, comparat cu celelalte soluţii. În anul 2007, o casă ridicată pe structură metalică costa în jur de 500 de euro metrul pătrat. În prezent, preţul unei case la cheie, construită pe structură metalică uşoară, este de aproximativ 300 de euro metrul pătrat. "La acest preţ, de 310 euro metrul pătrat suprafaţă desfăşurată, casa va mai avea nevoie doar de finisaje interioare, gresie şi faianţă. La fel, exeteriorul casei va trebui finisat", a spus pentru RomaniaTV.net, Marius Rotaru, administratorul Rotarex.

Citeşte şi Apartamente noi versus apartamente vechi. Care este diferenţa de preţ

Cum se construieşte casa pe structură metalică

Ramele confecţionate din structură metalică se fixează de fundaţia de beton cu ancore mecanice şi fiole chimice care asigură o fixare definitivă a casei. Această modalitate de prindere presupune fixarea unor tije filetate în fundaţie cu ajutorul unor componente chimice care formează un fel de adeziv. Ramele sunt prinse de fundaţie din 50 în 50 de centimetri.

Ce acte îţi trebuie pentru vânzarea unei case

Pereţii casei sunt confectionaţi la partea exterioară din plăci de OSB, peste care se adaugă polistiren tencuit pe plasă din fibră de sticla.

Mai multe detalii despre cea mai rentabilă construcţie de casă pe RomâniaTV.net.

×