x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Culoarea ca stil de viata

Culoarea ca stil de viata

04 Mar 2005   •   00:00

INTERIOR
Locuintele de bloc vechi nu mai fac fata stilului actual de trai. De aceea, reamenajarea lor este acum un adevarat fenomen. Care sunt insa solutiile oferite de arhitecti? Evident, foarte diverse, dar o modalitate des utilizata se bazeaza pe efectele cromatice, care contureaza noile recompartimenta ri. Culoarea este un element de baza in procesul de transformare radicala a unei locuinte, modificarea putandu-se realiza rapid si, daca este vorba doar de o schimbare de acest gen, chiar fara costuri ridicate.

Arhitectul Felicia Plesa, care semneaza amenajarea de fata, a gasit solutii de efect pentru ca un apartament cu o suprafata de nici 90 mp sa arate cu mult mai mare. In urma proiectului realizat de ea si a multiplelor transforma ri inregistrate, locuinta s-a schimbat radical.

Pentru un confort sporit s-a prevazut degajarea spatiilor si inlocuirea vechilor dotari (instalatii, finisaje, electrocasnice etc). Din patru camere, cate existau initial, arhitectul a reconfigurat aspectul planului apartamentului, transformandu-l intr-unul de trei camere.

In plus, comunicarea deschisa din zona de zi, respectiv intre bucatarie si living, degajeaza interiorul, care apare mult mai generos. Extinderea functiunilor a presupus si renuntarea la incaperile "anexe", cum ar fi camara, debaraua sau grupul sanitar de serviciu. Dupa partea de baza a reamenajarii, respectiv schimbarea tevilor, inlocuirea caloriferelor din fonta, retrasarea unei noi instalatii electrice, alegerea unei noi tamplarii si regandirea baii si a bucatariei, s-a trecut la finisaje si mai apoi la conturarea decorului final.

Pentru a obtine repede si relativ usor o schimbare radicala a imaginii locuintei, arhitectul s-a folosit de culori tari. Nuantele tari de pe suprafete intinse nu permit o flexibilitate in decorul general, fiind nevoie ca toate obiectele si mobilierul sa fie asortate culorilor deja existente.

Aceasta modalitate de "metamorfozare" a unui apartament este agreata in special de tineri, care gasesc in ea un fel de exprimare directa a energiei caracteristica varstei, a refugiului din fata rutinei profesionale si, de ce nu, a griurilor ce domina aspectul cartierelor de blocuri. Luminita Ioan

PONT
Incontestabil alegerea si distributia culorilor joaca un rol determinant intr-un spatiu. Pentru un spatiu cu temperatura ridicata un perete vopsit in albastru nu poate decat sa dea o senzatie de odihna si liniste interioara si sa va indemne la reverie. Daca doriti relaxare, amenajati o camera cu obiecte colorate in verde, sau vopsiti un perete in aceasta culoare. Culoarea galbena este recomandata in incaperi orientate spre nord, cu luminozitate redusa si in spatii mari pentru a crea senzatia de intimitate.

SUGESTII

Lampa, Fontana Arte, model "caffe", ideala pentru un living, design Umbertoriva, dimensiuni: 15 x 23, Innova pret 180 euro + tva/buc.

Pentru un bar acasa acest scaun este potrivit. Model "Samba", cu picor reglabil pe inaltime, realizat din plexiglass in combinatie cu metal, Mobexpert pret 149 euro + tva

Fotoliu din piele, model "Venus", Ideal Casa, pret 1.350 euro + tva

SUGESTII

Pled, Casa del Arte, pret 7.300.000 de lei; fata perna din organza, Line Oro pret 400.000 de lei, interior perna, Line Oro pret 200.000 de lei

Lampa, model "Easy", din plexiglass, design Feruccio Laviani, Innova, pret 66 euro + tva

Pat, colectia "Bimax", model "Tago", Design Plazzogna, structura pe rovere scuro, Class, pret 1.210 euro + tva, noptiera, model "Kendo", Class, pret 407 euro + tva
×
Subiecte în articol: pret