x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum transformi o baie anostă  într-una cu stil

Cum transformi o baie anostă  într-una cu stil

23 Mar 2017   •   19:40
Cum transformi o baie anostă  într-una cu stil

Ca orice cameră din casă, baia are rolul ei în a te face să te simţi bine. Una albă, fadă şi plictisitoare te poate duce cu gândul la un spital, în timp ce una colorată îţi dă o stare de spirit bună. Poţi să-ţi decorezi baia din temelii, lucru pentru care trebuie să scoţi bani buni din buzunar, dar poţi şi să optezi pentru câteva tertipuri, fără investiţii majore, prin care baia ta anonimă devine mai atractivă, potrivit specialiştilor de la casoteca.ro.

 

Adaugă culoare

În general, băile au culoarea albă sau nunaţe deschise, pentru că acestea le fac să pară mai mari. Însă mulţi dintre noi am căzut în extrema cealaltă şi le-am cam făcut “imaculate”, dar şi terne. O soluţie la îndemână este să schimbi perdeaua de duș, cu una nouă, colorată. Poţi să pui pe perete un poster sau poze cu flori înrămate, sau un covoraş cu model şi cât mai colorat. De asemenea, poţi să-ţi schimbi oglinda cu una cu un cadru de lemn sau de plastic viu colorat.

Foloseşte obiecte şi accesorii

Foloseşte accesorii colorate - paharul pentru periuţe, coşuleţe împletite în care să-ţi ţii obiectele personale, capacul wc-ului, capul duşului, savoniera etc. Pune plante - chiar şi artificiale - pe dulăpioare. Mai poţi folosi sticle de epocă pe un raft, o colecție de săpunuri lucrate manual, un ceas drăguţ sau chiar scoicile pe care le-ai adunat în vacanțele la mare, puse într-un borcan.

Modelele dau un stil aparte

Dacă dispui de un buget mai măricel, poți adăuga gresie sau faianță cu modele geometrice. Plăcile ceramice din ziua de astăzi sunt pline de culoare și vin într-o gamă largă de stiluri. Cu siguranță vei găsi unul care să ți se potrivească.

Joacă-te cu texturile

Texturile sunt de obicei subestimate, însă acestea sunt o altă modalitate de înfrumuseţa o încăpere, mai ales într-un spațiu mic precum o baie. Dacă nu ai bani, foloseşte prosoape și alte țesături mai colorate, cu modele care îţi plac. Dacă ai un buget mai mare, poți să adaugi și alte materiale, precum lemn sau piatră: o bancă de duș din lemn, o chiuvetă din piatră naturală, un blat de granit, rafturi din lemn.

Vopseşte faianţa

Pe piaţa românească au apărut vopseluri speciale pentru faianţă, aşa că nu vei fi nevoit să investeşti o mulţime de bani în redecorarea băii, ci doar să schimbi culoarea faianţei. Va trebui să sablezi uşor cu şmirghel suprafaţa faianţei, să cureţi bine de praf, să dai cu amorsă şi apoi cu vopsea specială pentru faianţă.

×
Subiecte în articol: baie