x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa D'ale casei: Materialul ușii de interior

D'ale casei: Materialul ușii de interior

06 Oct 2016   •   09:20
D'ale casei: Materialul ușii de interior

Continuăm să vorbim în cadrul rubricii D’ale casei, despre ușile de interior. Dacă în materialul anterior am făcut o prezentare generală a acestora, acum analizăm materialul din care sunt făcute.


Usa celulara furniruita. Aceasta are in interior hartie celulara, rama din MDF sau panel si fete din MDF acoperite cu furnir. Avantajul usii celulare furniruite este de ordin estetic si daca se foloseste in constructia acesteia ca structura de rezistenta panelul, atunci este o usa foarte solida.

Este o usa usoar, rezistenta la zgarieturi si se poate retusa daca din greseala este lovita. Pretul unei usi furniruite este unul mediu.

Usa celulara MDF vopsita

Aceasta este o usa care are in interior hartie celulara, rama din MDF sau panel avand fete din MDF vopsite. Ca si pret usile din MDF vopsit sunt putin mai scumpe decat usile furniruite deoarece vopseaua se aplica in trei sau patru straturi (MDF-ul are puterea de absortie foarte mare).

Pentru cei care prefera o usa vopsita si nu una naturala se poate spune ca sunt cele mai rezistente cu mentiunea ca tocul si rama usii sa fie realizate din lemn sau panel.

Ca si intretinere aceasta usa este una pretentioasa deoarece trebuie avut grija sa nu fie lovita, retusarea fiind greu de realizat, aceasta facandu-se doar de persoane calificate.

Usa celulara profilata HDF vopsita

......................

Citește continuarea ARTICOLULUI AICI

×