x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Eveniment

Eveniment

04 Mar 2005   •   00:00

TELEVIZOARE - gama noua Bang & Olufsen

Bang & Olufsen a lansat o noua gama de televizoare, atat cu cristale lichide, cat si cu plasma. BeoVision 7 este mai mult decat un televizor. Este un sistem complet de entertainment ce inglobeaza si un DVD player. A fost special conceput pentru a da o imagine si un sunet care sa incante, sa creeze o experienta unica, ce nu poate fi comparata cu alte produse. Claritatea si perfectiunea imaginii data de BeoVision 7 este rezultatul unei combinatii intre tehnologia de varf LCD si conceptul unic VisionClear de la Bang & Olufsen, ce asigura cea mai buna imagine indiferent de situatiile de vizionare. Referitor la sunet, boxele BeoLab 7-1 au fost create cu un design independent, dar care se poate integra in ansamblul noului produs. Aceste boxe asigura un sunet exceptional, care nu a mai fost intalnit pana acum la nici un televizor.

Pe ansamblu, noul televizor, ca toate produsele Bang & Olufseneste un obiect deosebit ca design. Poate fi atarnat de perete sau poate fi montat pe role, oferind posibilitati de pozitionare in orice casa, indiferent de decor.

"IF DESIGN AWARD" - Samsung castiga si in 2005

Samsung, unul dintre cei mai importanti producatori de electronice si electrocasnice la nivel mondial, primeste pentru al doilea an consecutiv distinctia internationala "iF Design Award". Anul acesta, premiul pentru inovatie la sectiunea "design de produs" a fost acordat gamei de aspiratoare Samsung SC 7800. Apreciata ca o marca deosebit de inovativa, Samsung obtine aceasta recunoastere dupa ce anul trecut gama de aspiratoare SC 7000 - care cuprinde modelele 7050, 7060, 7070 - a castigat doua premii internationale importante pentru designul produselor: "iF Design Award", organizat in Germania, si premiul Good Design Award, acordat in Japonia. Aceasta serie dublu premiata se poate gasi pe piata romaneasca prin intermediul Genco Electric, unic importator si distribuitor al produselor electronice si electrocasnice marca Samsung in Romania, alaturi de seria castigatoare la "iF Design Award" in 2005 - SC 7800.

85 DE ANI DE EXPERIENTI - 10 ani de activitate in Romania

Axel Wenner-Gren a descoperit in timpul unei vizite la Viena, in anul 1910, intr-o vitrina din KärntnerstraSe, un aparat neobisnuit: o masinarie monstruoasa de 20 kg greutate, prevazuta cu un motor si o pompa - un aspirator. Axel Wenner-Gren si-a dat seama ca acest aparat ar putea sa revolutioneze munca domestica daca ar fi adaptat pentru utilizarea normala in gospodarie. Cativa ani mai tarziu, in 1919, a luat nastere compania Electrolux, in fruntea careia a fost numit Axel Wenner-Gren, in calitate de presedinte al Comitetului de conducere, iar ulterior, dupa un an de zile, s-a trecut la productia de aspiratoare. Asa a inceput povestea Electrolux, companie care in 2005 aniverseaza pe plan mondial 85 de ani de experienta in productia de electrocasnice, iar in Romania 10 ani de activitate. In acest an cunoscuta companie va organiza in toata tara o serie de evenimente si va lansa produse si servicii menite sa faca viata consumatorilor mai usoara. Din grupul Electrolux fac parte renumitele marci AEG, Electrolux, Zanussi, Frigidaire, Eureka si Husqvarna.

DESIGN SI TEHNOLOGIE - Siemens CX70

Siemens Communications a lansat in Romania telefonul CX70 (CXV70), un telefon cu multiple optiuni multimedia si de comunicare. In cadrul petrecerii de Valentine""s Day, special organizata de Siemens pentru presa din Romania, jurnalistii au avut ocazia sa experimenteze pe viu versatilitatea acestui model de telefon.

Jurnalistii, insostiti de jumatatile lor, au fost fotografiati in timpul petrecerii cu ajutorul camerei VGA integrate in telefonul CX70, in dreptul unei inimi de 1,5 metri inaltime. Modelul CXV70 este varianta cosmetizata a modelului CX70, acestuia fiindu-i adaugata o tenta de negru care ii ofera un look clasic si un design de invidiat. La eveniment au participat oficiali Siemens Communications care au oferit informatii despre modelul de telefon mobil. Telefonul CXV70 va fi disponibil incepand cu luna februarie in reteaua Connex la pretul aproximativ de 200 USD fara TVA, fara conectare.

CEVISAMA 2005 - paradisul produselor ceramice

CEVISAMA Valencia - Spania, ca si CERSAIE din Bologna- Italia sunt cele mai importante evenimente expozitionale anuale, la nivel mondial, dedicate in special placilor ceramice la care se adauga si alte produse adiacente pentru amenajari, cum sunt: obiecte sanitare, cazi, cabine, mobilier si accesorii de baie, baterii, adezivi si chituri pentru montajul placilor ceramice, scule. Aflata in acest an la cea de-a 23-a editie, Cevisama s-a desfasurat in cadrul noului complex expozitional din Valencia, de curand finalizat, pe o suprafata de 220 000 mp, cu participarea a peste 1200 de expozanti si a unui numar de100 000 de vizitatori din intreaga lume.

PREMIILE IMM COLOGNE - Corespondenta din Köln

IMM Cologne este unul dintre cele mai importante evenimente la inceputul fiecarui an, care reuneste elita producatorilor si a designerilor din intreaga Europa, atat din zona sudica, cu precadere Italia, cat si din cea nordica, in special Suedia. Organizata la Koln in perioada 17- 23 ianuarie, aceasta manifestare din sfera designului este mai mult decat o simpla expozitie de mobilier. Este un reper semnificativ care reuseste an de an sa dicteze tendintele. De aceasta data ne vom opri la premiantii concursului pentru inovatie IMM Cologne 2005.

LUATI LOC, VA ROG!

Scaunul este un obiect de mobilier monofunctional care este destinat doar sederii. Exista foarte multe modele de scaune, din lemn, metal, plastic, tapitate cu matase, piele sau catifea, cu toate astea in fiecare zi designerii creeaza noi modele. Primele marturii ale unor astfel de obiecte destinate sederii s-au gasit la egipteni. Acestea erau confectionate din lemn tare, cu sezutul din curele de piele impletita. Aici apar pentru prima data picioarele de scaun terminate cu stilizari ale labelor picioarelor de leu, stilizari ce se vor regasi mai tarziu in stilul Empire.

Incepand cu evul mediu, am putut intalni nenumarate variante de scaune. Acestea sunt invadate de elemente decorative si devin mai confortabile datorita tapiserie.

Odata cu revolutia industriala din secolul al XIX-lea, accentul se pune mai mult pe fuctionalitate. Astfel scaunul "Thonet" nr. 14, a devenit simbolul dezvoltarii industriale.

Perioada de trecere dintre secolul al XIX-lea si secolul al XX-lea si-a elaborat si ea propriile tipuri de scaune si fotolii. In acest caz iese in evidenta spatarul inalt al scaunelor, exemplu fiind scaunul Mackintosh.

La inceputul secolului al XX-lea, dezvoltarea industriala devine de nestavilit. Desigenrii moderni concep adevarate opere de arta, fiecare piesa inspirand generatiile urmatoare. Amintim aici de scaunul "rosu, albastru" al lui Rietveld, sau de scaunul "Vassily" de Marcell Bruer, ce se fabrica si astazi. Un experiment interesant este si scaunul lui Harry Bertoia confectionat din plasa de sarma de catre firma Knoll si in zilele noaste. Odata cu aparitia altor materiale ca plasticul, designeri ca Philippe Starck, si-au indreptat atentia catre crearea unor noi modele de scaune. Designelui de de scaune este in continua evolutie, designerii indreptandu-se catre crearea de modele dupa principii ecologice. Diana Roata

Bucataria ideala - aparate incorporabile Bosch

Bosch a prezentat in premiera la Targul Internat ional de Mobila si Echipamente de Bucatarie IMM Cuisinale, desfasurat in luna ianuarie la Köln, o serie de electrocansnice performante. Astfel plita XL cu inductie, cuptorul incorporabil compact "Gourmet" cu functie de microunde si piroliza, hota cu design deosebit si functii diverse si, nu in ultimul rand, o masina de spalat vase cu program automat 3 in 1 au fost vedetele ale noii game Bosch. La acest important targ au fost invitati si cei mai buni parteneri romani, specialisti in mobilier de bucatarie. Asadar puteti gasi in magazinele acestora ultimele modele de aparatele Bosch, gama incorporabila 2005, potrivite bucatariei ideale.

Expozitie - WinDoor Romania

WinDoor Romania (editia I) - prima expozitie internationala din Romania specializata exclusiv in tehnologii, componente si sisteme de ferestre, usi si fatade s-a desfasurat, in perioada 22 - 25 februarie la Sala Palatului Bucuresti. Targul a fost destinat companiilor de profil si vizitatorilor profesionisti. Pe o suprafata de cca 1300 mp, peste 50 de companii romanesti si straine au expus sisteme de profile din PVC / aluminiu, semifabricate din lemn stratificat, feronerie si accesorii; sisteme de tamplarie, pereti cortina si constructii speciale (sere, luminatoare), usi si porti industriale, de garaj etc.

Salon du meuble - Corespondenta din Franta

Organizat pe cinci mari sectiuni, Wide market, Classic Furniture, Modern Furniture, VilleAge si Metropole, Salonul de mobila de la Paris a reusit sa cucereasca expozantii, oferindu-le spatii generoase, si, mai departe, vizitatorii care au descoperit o varietate incredibila de produse si concepte. In acelasi timp cu salonul de mobila s-au desfasurat alte trei expozitii complementare: Paris Selective Deco (obiecte decorative), Tapis (covoare, carpete persane traditionale si contemporane) si Approfal (accesorii si servicii pentru producatori si dealeri din industria mobilei).

Desigur ca atentia presei si a vizitatorilor a fost captata de sectiunile VilleAge si Metropole, care au dictat "tendintele" la inceput de an. Un amalgan de stiluri, de influente etnice si culturale de pe intreg globul, un manifest pentru designul eclectic, capabil sa satisfaca orice gust sau optiune de mobilare si decorare a casei. Nostalgia stilului vechi, in special Roccoco si Baroc, este reinterpretata cu texturi avangardiste pline de culoare si fantezie. Multa mobila pictata, culori stridente, combinatii cu motive florale ce se regasesc de la piesele de mobilier pana la corpurile de iluminat, tapete si covoare. Am putea spune chiar un kitch rafinat, abstract, dar plin de jovialitate. La polul opus, au fost expuse si piese de mobilier din lemn masiv cu linii geometrice curate sau mobilier din sticla si metal. Oricum, totul a stat sub semnul opulen- tei, stralucirilor, dar de bun gust, menit sa faca viata de zi cu zi o bucurie, o surpriza neasteptata.

Click de mouse - Pentru constructii

Daca doresti sa iti faci casa sau sa incepi o afacere in domeniul constructiilor si vrei sa stii mai multe despre ciment, beton si modul lor de utilizare, poti consulta website-ul Holcim Romania - www.holcim.ro. Acesta reprezinta o valoroasa sursa de informare atat pentru specialistii constructori care au nevoie de mai multe informatii tehnice legate de produse, cat si pentru arhitecti sau utilizatori temporari. Oricine doreste sa se angajeze intr-o activitate de constructie isi poate descarca de pe website-ul Holcim versiunea digitala a Minighidurilor de utilizare a cimentului si betoanelor - o noutate absoluta in industria cimentului. Limbajul folosit de editorii minighidurilor este unul accesibil, iar informatiile sunt asociate cu imagini elocvente. Cei care vor sa isi comande ciment sau beton pot afla in doar cateva secunde care sunt locatiile Holcim din tara si cum se ajunge la ele, prin intermediul hartilor de acces insotite de indicatii precise, foarte usor de imprimat.

La 30 de ani - Extindere pe piata chineza

In acest an Indesit Company aniverseaza 30 de ani de la infiintare. Compania a inceput anul 2005 cu o noua achizitie, prima dupa schimbarea de nume. Printr-un acord cu WLS (Wuxi Little Swan Company), principalul producator de aparate electrocasnice in sectorul masinilor de spalat din China, se vor pune bazele unei socitati mixte, in care Indesit Company va detine 70% din actiuni. Investitia initiala va fi de 10 milioane USD pentru o linie de produc- tie, destinata in principal exportului, pentru masini de spalat vase in fabrica Wuxi. Indesit Company, noul nume al companiei Merloni Elettrodomestici incepand din 1 ianuarie 2005, este listata din anul 1987 la bursa de valori din Milano; detine o cota de piata de 15, 8% pe segmentul aparatelor electrocasnice mari; vanzari anuale de peste 3 miliarde de Euro si o productie anuala de peste 14 milioane de aparate sub marcile sale pan-europene Ariston si Indesit si cele regionale, Hotpoint (Marea Britanie), Scholt"s (Franta) si Stinol (Rusia). www.indesitcompany.com
×
Subiecte în articol: romania design mobilier