x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Expresii contemporane pe principii primitive

Expresii contemporane pe principii primitive

de Georgiana Teodorescu    |    23 Oct 2010   •   00:00
Expresii contemporane pe principii primitive

Din nou lemn masiv, în forma cea mai pură de utilizare şi prelucrare a lui, respirând prin toţi porii design. Detalierea şi studiul lemnului aplicat în amenajările interioare este o poveste fără sfârşit.



Ne-am bazat dintotdeauna pe el, metamorfozândul în cele mai diverse forme, prin cele mai originale metode de prelucrare şi mai ales de finisare. L-am vopsit, l-am lăcuit, l-am acoperit cu răşini şi melamină, l-am transformat în furnir şi în fel de fel de panouri celulare aglomerate. Asocierile cu metal sau plastic au ajutat la urmărirea şi la susţinerea tendinţelor designului de-a lungul timpului. Astăzi, într-un moment de conştientizare a nevoii de natural, el se întoarce la origini, la forma lui pură. Şi suntem tentaţi să credem că aşa va rămâne, pentru că tot ce este natural rezonează perfect cu corpul uman şi cu nevoia lui de confort.

DESCHIZĂTORI DE DRUMURI
Ultima colecţie de mobilier şi decoraţiuni a firmei englezeşti Channels, denumită după numele marelui trompetis american Gillespie, este exemplul cel mai relevant că ne îndreptăm către purism, simplitate şi naturaleţe. La ei, principii de manufacturare din epoci primitive primesc valenţe contemporane de mare simbolistică. Şi pentru că suntem la începul acestei descoperiri de direcţie stilistică şi de conduită de viaţă, este posibil ca fiecare dintre piesele prezentate de ei ca noutate la Târgul 100%Design din Londra de anul acesta să devină Design Icon. Preluând elemente de bază folosite din cele mai vechi timpuri ca piciorul în formă de trompetă sau geometrii de grafică consacrate, designerii de aici reuşesc să îmbrace întreaga locuinţă în lejeritate şi relaxare.
Îi apreciem, îi promovăm şi-i luăm ca obiect de studiu pentru viitorul designului de mobilier de aici şi din întreaga lume.

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta