x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Flori dăruite cu stil

Flori dăruite cu stil

de Georgiana Teodorescu    |    03 Mar 2011   •   16:32
Flori dăruite cu stil

Florile, prin culorile lor, prin parfumul ce îl împrăştie, oferă o senzaţie de calm, căldură şi bună dispoziţie de care ne-am dori să ne putem bucura pentru un timp îndelungat. Se ştie că un buchet de flori realizat cu bun-gust este o modalitate perfectă de a crea o stare de bine, de a dobândi un zâmbet şi în acelaşi timp, de a sparge monotonia ambientului în care va fi amplasat. O manieră originală de a impresiona este să renunţam la clasicele buchete în favoarea unor aranjamente mai sofisticate, în care să se reflecte preocuparea pentru design. Astfel, un buchet mare de flori scumpe care se trec după doar două zile poate fi concurat de o singură floare exotică într-un aranjament sofisticat şi practic în acelaşi timp, care să ţină câteva săptămâni.

Una dintre companiile care în ultimii ani a devenit un trendsetter în acest domeniu este Serax Maison D’être, brand belgian care propune anual o serie de vaze cu forme inedite. Aranjamentele devin astfel mai mult decât buchete de flori multicolore sau un amestec de parfumuri distincte. Ele se transformă în expresie a creativităţii. Intenţia designerilor din spatele fiecărui aranjament este de a arăta, prin combinaţii de materiale, culori, forme naturale şi linii graţioase, sensul adevărat al gestului de a oferi flori, de a-l transforma cu adevărat într-unul memorabil.

Ei propun pentru 2011 o nouă colecţie atractivă formată din piese unice, simple, dar inedite. Vaze elegante în formă de inimă, ghivece de flori în genţi de culori vii sau stilizări de poşete clasice pentru o dispunere organizată grafic pe perete sunt elemente care au puterea de a personaliza interioarele în care sunt amplasate. Designerii au dezvoltat un stil aparte care dă valoare nu doar florii în sine, ci şi vazei, frunzelor, tulpinilor, ramurilor, ca un complex de detalii atent studiate.

Sunt amestecate stiluri şi perioade de inspiraţie diferite, precum şi texturi şi materiale contrastante. Rezultatele încântă prin eleganţa şi farmecul pe care îl dau încăperii. Sunt create piese care transmit mesaje subtile şi rafinate printr-un limbaj particular, de maxim impact.

×
Subiecte în articol: flori vaza