x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Flori de primăvară

Flori de primăvară

de Alina Iancu    |    01 Apr 2011   •   12:44
Flori de primăvară

Se ştie despre primăvară că este anoptimpul în care natura revine la viaţă. Odată cu ea şi oamenii devin mai activi, inspiraţi probabil de forfota care ia naştere şi de abundenţa de miresme şi culori. De cele mai multe ori primul impuls pe care îl avem primăvara este să încercăm să aducem acest anotimp în locuinţă, iar soluţia cea mai la îndemână sunt florile. Ţinute, în vază, în ghiveci şi chiar pe aleea din faţa casei, florile de primăvară pot să creeze o atmosferă deosebită, şi cu puţină atenţie vă veţi putea bucura de ele timp îndelungat.

Lalele, lalele

Varietatea şi paleta coloristică, dar şi mirosul şi faptul că apar primele, fac florile de primăvară să fie cele mai apreciate şi căutate plante. “Primăvara este un moment mult aşteptat, când plantele şi pomii se umplu de muguri, frunze şi flori, soarele ne dă energia şi optimismul de care avem nevoie pentru întregul an. De aceea, după o iarnă lungă şi albă, coloritul atât de variat al florilor de primăvară le face irezistibile”, spune Cristina Birău, designer floral în cadrul FlorideLux.ro.

Primii care apar sunt ghioceii, numiţi şi vestitorii primăverii şi îndrăgiţi de toată lumea pentru aspectul delicat. La fel de frumoase sunt şi zambilele şi freziile, dar acestea sunt căutate mai mult pentru mirosul proaspăt care persistă. Cele mai apreciate flori de primăvară rămân, fără îndoială, lalelele . Bulbii de lalele plantaţi toamna sunt printre primii care răsar primăvara devreme şi de la an la an chiar se înmulţesc. În topul celor mai căutate flori de primăvară sunt şi bujorii, crizantemele şi margaretele care fac şi trecerea la vară. Dintre acestea, crizantemele se remarcă pentru rezistenţa sporită pe care o au atunci când sunt ţinute în vaze.

“Pentru a menţine prospeţimea florilor pe o durată cât mai lungă, vă sfătuim să schimbaţi apa la interval de 2-3 zile, să tăiaţi un centimetru din tulpină de fiecare dată şi să nu le expuneţi direct în lumina soarelui”, a adăugat Cristina Birău.

Cele mai reuşite şi uşor de realizat buchete din flori de primăvară pot fi făcute din lalele, gerbera şi frezii. Alături de ele pot fi puşi trandafiri, admiraţi şi ei pentru parfum şi culoare.

Întreţinerea florilor în ghiveci

Primăvara este un anotimp bun şi pentru îngrijirile de care au nevoie florile din ghiveci. Cele mai mari probleme apar atunci când trebuie schimbat ghiveciul. Destul de des, după acestă etapă, florile încep să se ofilească şi chiar mor pentru că nu sunt respectate câteva condiţii de bază. Cel mai bine este ca atunci când cumpăraţi o plantă să păstraţi înstrucţiunile de îngrijire. Dacă nu aţi făcut acest lucru trebuie să ştiţi că, în general, atunci când se schimbă ghiveciul este indicat să păstraţi pământul care acoperă direct rădăcinile florilor, iar restul se înlocuieşte cu un amestec din pământ de flori şi turbă care se presară pe fundul ghiveciului. Apoi se pune floarea şi se completează cu pământ de flori simplu.

Este posibil ca unele flori să nu reacţioneze bine la acest tratament şi să înceapă să se usuce. În acest caz trebuie tunse cât mai scurt şi udate atunci când pământul de la suprafaţă devine uscat.

×
Subiecte în articol: flori primavara lalele