x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ghidul bunelor maniere. Cine și cui oferă locul în autobuz

Ghidul bunelor maniere. Cine și cui oferă locul în autobuz

30 Sep 2016   •   08:33
Ghidul bunelor maniere. Cine și cui oferă locul în autobuz

Bună ziua om bine educat și cu alese însușiri. Fiind mijloc de săptămână activă, cu lume multă care se mișcă dintr-un loc în altul – cu RATA, cu trenul, cu microbuzul și cu alte mijloace de transport în comun – m-am gândit că e bine să abordăm o chestiune care de multe ori agită spiritele. Când și cui acordăm locul, pentru cine și de ce ne ridicăm de pe scaunul pe care l-am ochit de cum am urcat, reniunțând la confortul nostru, preț de câteva stații?

Trecem acum peste faptul că, în principiu, bine ar fi să existe suficient de multe autobuze, trolee, tramvaie și microbuze, încât lumea să circule lejer și nu ca într-o cutie de sardele. Asta e o chestiune pe care nu codul bunelor maniere o rezolvă!

Revenind la temă: există o listă nu prea lungă și destul de clară de persoane față de care se cade să faci un astfel de gest de maximă politețe și decență. Bătrânii și invalizii – care, de altfel, ar trebui să aibă locul lor rezervat, de neocupat de alți călători. Apoi femeile gravide și mamele cu copii în beațe și, după ele, orișice femeie, indiferent de vârstă. De asemenea, ..........

................

Află mai mult AICI

×