x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Grădina mea. Despre tăierea arborilor şi arbuştilor

Grădina mea. Despre tăierea arborilor şi arbuştilor

24 Oct 2016   •   11:18
Grădina mea. Despre tăierea arborilor şi arbuştilor

Tăierea arborilor şi arbuştilor pare lucru simplu la prima vedere, dar nu este chiar aşa. O tăiere specifică fiecărei specii în parte le permite copacilor să se dezvolte armonios.


De asemenea, tăierea se face în funcţie de ce ne dorim. Fie să speculăm înflorirea pomilor, fie crearea unei coroane cât mai bogate. Specialiştii susţin că o tăiere greşită a arborilor sau arbuştilor face mult mai mult rău decât lipsa acestei activităţi.

Aşadar, mare atenţie!

De regulă, gospodării aleg să taie pomii pentru a le păstra o stare de sănătate bună, pentru a-i determina să înflorească mai des sau pentru a fi mai frumoşi din punct de vedere estetic. Când vă apucaţi de treabă, ţineţi cont de faptul că tăierea trebuie făcută la nivelul ramurii şi nu al trunchiului.

În acest fel, trunchiul copacului va păstra o parte de ţesut care va asigura cicatrizarea locului. Dacă veţi tăia direct de la nivelul trunchiului, vor rămâne cioturi care pot aduna în timp ciuperci şi bacterii. De asemenea, este bine să tăiaţi.......................

Citește continuarea AICI

×