x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Grădina mea: Sfaturi pentru o livadă bogată

Grădina mea: Sfaturi pentru o livadă bogată

09 Noi 2016   •   21:06
Grădina mea: Sfaturi pentru o livadă bogată

Dacă vă doriţi o grădina plină de pomi frucitferi roditori şi rezistenţi, trebuie să ştiţi că există câteva trucuri uşor de respectat, dar care vă garantează succesul. În primul rând, înainte să va apucaţi de plantat, delimitaţi bine spaţiul pe care îl alocaţi copacilor.


Dacă terenul vă permite, puteţi alege să sădiţi meri, piersici, peri, cireşi şi nuci pe care să îi plantaţi la o distanţă minimă de 2,5m între ei. Spre exemplu, părul "Roşioară de Cluj" este un soi de vară foarte apreciat pentru gustul plăcut al fructelor sale cât şi pentru aspectul deosebit al acestora.

Dacă spaţiul nu este atât de generos, puteţi opta pentru arbuşti fructiferi cum ar fi coacăzul negru sau roşu şi zmeurul. Specialiştii recomandă Tulameen, un soi de zmeur cu o plasticitate ecologică ridicată, care se adaptează uşor condiţiilor de mediu, fiind răspândit în multe zone cu climate diferite.

Planta este foarte rezistentă la îngheţ şi se comportă bine la boli. Pentru dezvoltarea optimă are nevoie de un sol bogat, profund, care păstrează destul de bine apă dar nu cu exces de umiditate şi cu expoziţie însorită.

În ceea ce priveşte poziţionarea livezii, să ştiţi că aceasta are nevoie de mult soare şi un bun drenaj al solului. Există un pont de care vă puteţi folosi. Faceţi un test. Dacă o............

Află mai mult

×